Film „Žaba“ u bratunačkom bioskopu

Film ZabaFilm Elmira Jukića „Žaba“ biće prikazan i u Bratuncu 23. i 24. novembra u dva termina: u 18 i 20 sati.

„Žaba“ je ekranizacija istoimene predstave, koja skoro deset godina puni teatre širom bivše Jugoslavije.

Radnja filma ide ovako: Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni.

Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra.

Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Glavne uloge u filmu tumače: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić i Mugdim Avdagić.

UPSMedia i Dom kulture Bratunac ponovo poklanjaju tri karte za tri naša čitaoca koji na Facebooku ispod ove objave napišu zašto bi voljeli da pogledaju ovaj film.

Srećno!