Emisija „Kulturni nokaut“ – Gost: Milojka Živanović (18.3.2019)

Gošća naše današnje emisije „Kulturni nokaut“ bila je pjesnikinja i književnica Milojka Živanović koja je nedavno objavila svoju prvu knjigu, zbirku pjesama pod nazivom „Kofer uspomena“.

Sa Milojkom smo razgovarali o njenom književnom opusu koji već godinama stvara, ali je tek nedavno riješila da objavu prvu knjigu, kao i već najavljenim, prvim promocijama, te temama koje obrađuje i inspiraciji koju svakodnevno pronalazi.

„Odlučila sam se za ovaj naziv za moju prvu knjigu, jer ona to zaista jeste, kofer svih mojih uspomena pretočenih u pjesme; Pišem o ljubavi, o prirodi, o prolaznosti, kako smo svi mi zapravo kao rijeka“ – rekla je naša sagovornica, između ostalog. Ona je svojim pjesničkim djelima nastavila poetsko stvaralaštvo i tradiciju bratunačkih pjesnikinja, od Save Popović pa sve do Milice Topalović, te se svojom prvom knjigom uvrstila u red istaknutih zavičajnih pisaca našeg kraja.

Osim prve zbirke pjesama, ona već uveliko radi i na prvom romanu „Igra sudbine“, a takođe je dobila i više poziva za prve promocije svoje zbirke pjesama.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia