Emisija „Kulturni nokaut“ – Gost: Aleksandar Tomić (6.5.2019)

Emisija „Kulturni nokaut“ – Gost: Aleksandar Tomić (6.5.2019)

U današnjem izdanju emisije „Kulturni nokaut“, nakon niza gostovanja zavičajnih pisaca iz Bratunca i Srebrenice, te glumaca i pisaca, naš današnji gost je Aleksandar Tomić, slikar iz Bratunca i jedan od izlagača likovne izložbe, održane prošle sedmice u okviru kulturne manifestacije „Đurđevdanski dani 2019“

„Uspjeli smo da napravimo jednu jako bogatu i interesantnu postavku. Malo po malo, sada kada se vidjelo kako to ide, nastojaće svi, da to postane tradicionalna postavka i izložba za „Đurđevdanske dane“, a u planu je postavka likovne kolonije u gradu “ – rekao je Aleksandar, između ostalog.

Ovaj talentovani slikar čija djela plijene, i više nego ogromnu pažnju, brojnih ljibitelja, kako slikarstva, ali i umjetnosti uopšte, ovim poslom se intezivno bavi već šest godina, a neke od njegovih brojnih umjetničkih djela danas se nalaze u svim dijelovima svijeta, ali i Evrope.

„Jedna fotografija je završila u Švedskoj, zatim Austriji, u kojoj se nalazi slika spomenika u Bratuncu, dok se i neka od djela nalaze i u Americi. “ – dodala je još Aleksandar na kraju današnjeg razgovora.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia