Bratunčani uživali u književnoj večeri sa Vanjom Bulićem

Vanja BulicVečeras je u Domu kulture u Bratuncu održano književno veče sa Vanjom Bulićem.

Književnoj večeri prisustvovao je veliki broj Bratunčana koji su, prema sopstvenim riječima, uživali.

„Pročitala sam mnoge Bulićeve knjige, posljednja koju sam pročitala jeste upravo ‘Teslina pošiljka’ i malo je reći da sam uživala. I večeras je bilo prelijepo druženje i drago mi je što je Bratunac postao grad u kojem se njeguje kultura“, izjavila je Biljana, jedna od mnogobrojnih posjetiteljki.

Ovo veče je bilo svojevrstan podsjetnik na Bulićevo stvaralaštvo, pa su posjetioci mogli čuti kako su, svaki pojedinačno, nastajali najpoznatiji Bulićevi romani.

„Drago mi je što smo i u Bratuncu, bili smo u Srebrenici, bili smo u Vlasenici i Zvorniku. Na red je došao i Vanja BulicBratunac. Ja se nadam da su svi uživali koliko i ja, i svakako da se vidimo ponovo. Ovo večeras je bio podsjetnik kako je sve počelo, kako su nastali neki romani, govorili smo o osnovnoj niti svakog romana, svašta sam im rekao, a ništa nisam, jer moraju pročitati romane“, izjavio je za UPSMedia Vanja Bulić.

Vanja Bulić napisao je romane „Oko otoka“, „Muškarac u izvesnim godinama“, „Sto bisera“, „Simeonov pečat“, „Jovanovo zaveštanje“, „Dosije Bogorodica“, „Teslina pošiljka“, a najnoviji roman koji je napisao i o kojem je i večeras bilo riječi jeste „Viza za nebo“.