Emisija „Kulturni nokaut“ – Gost: Vojin Ostojić (25.3.2019)

Današnji gost naše emisije „Kulturni nokaut“ bio je pisac Vojin Ostojić. Vojin iza sebe ima četiri objavljene knjige, samostalne zbirke pjesama, od kojih je posljednja, pod nazivom „U srcu spomenar“, promovisana u petak u Domu kulture u Bratuncu. Sa Vojinom smo razgovarali o poeziji, koju piše i stvara već decenijama, a brojna njegova djela su objavljena u raznim zbornicima, časopisima, te književnim izdanjima.

„U današnje vrijeme digitalizacije i savremenih metoda nije se lako izboriti, ali ništa ne može da zamijeni knjigu i pisanu riječ. Ništa ne može da napravi jednu pjesmu, dok ne uzmeš olovku ili bar pročitaš nešto. Pjesnik je lijep poziv, ali nije životni poziv. To je jedan savremeni hobi uz koga iza nas ostane jedan trag za nova pokoljenja – rekao je Vojin između ostalog.

Sa Vojinom smo takođe razgovarali i o položaju pisaca u današnje vrijeme, ali prvenstveno kod nas, kao i o tome koje teme i motivi su najčešće prisutni u njegovim djelima, te knjigama i žanrovima koje on najviše voli.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia