Emisija „Kulturni nokaut“ – Gosti: Glavni glumci predstave „Poslednja pesma“ i pisac Aleksandar Gatalica (1.4.2019)

U današnjem izdanju emisije „Kulturni nokaut“ napravili smo svojevrsnu rekapitulaciju svih kulturnih događaju koji su upriličeni u mjesecu za nama, od promocije knjiga do tradicionalnih „Dana pozorišta“ u Bratuncu.

Tako su gosti naše emisije bili Aleksandar Gatalica, pisac i autor čak trinaest romana, od kojih je posljednji, pod nazivom „Poslednji argonaut“, prošlog četvrtka promovisan u prostorijama Narodne biblioteke u Bratuncu. Ovo je druga promocija knjiga Aleksandra Gatalice u Bratuncu, a siguran je da će ih biti još u budućnosti.

„Lepo mi je i prijatno ovde doći i nisam prvi put ovde. Bio sam i u Zvorniku, Milićama, Vlasenici i Srebrenici, tako da, publika je ta koja čini knjigu živom. Pisac piše za sebe, ali i za publiku i knjiga ne pripada samo njemu, već i njima. Zato je susret sa publikom uvek od velike važnosti, jer samo u njihovim srcima, knjiga živi“ – rekao je između ostalog Aleksandar.


Takođe, naši gosti su bili i glavni glumci predstave „Poslednja pesma“, koja prikazuje posljednje dane pjesnika i pisca Jovana Dučića, koga je maestralno odigrao Nebojša Kundačina. Pored Nebojše, naši sagovornici su bili, i Milan Zarić, i Maja Kolundžija Zoroe, takođe glumci i protagonisti pomenute predstave koja je pred publikom u Bratuncu premijerno izvedena u subotu u Domu kulture, u okviru „Dana pozorišta“.

„Drago mi je da u sredinama poput Bratunca i manjih mesta imaju sluha za pozorište. Mislim da je to jako značajno i to će se odrazati na duže korake, jer će se videti da je to nešto što je vredno. Večerašnja publika je nekako postala deo nas, jer bez publike nema i nas i svaki susret sa njom je iznova uzbudljiv i zanimljiv – istakao je glumac Nebojša Kundačina, na konto prvog susreta sa publikom u Bratuncu.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia