Košarkaški rekordi: Ko je u meču Kupa šampiona postigao 99 poena, a ko na NBA meču 100?

Vraćamo se sa rubrikom ,,Da li ste znali“ i danas vas vodimo u svijet košarkaških rekorda. Saznaćete ko su najbolji strijelci u istoriji NBA lige, Evrolige, FIBA Evrolige, odnosno nešto ranije Kupa šampiona, ko je postigao najviše koševa na jednom meču, za koga se smatra da je postigao najviše poena u karijeri i još neke činjenice.

Read more

NAČELNIK OPŠTINE BRATUNAC UPRILIČIO PRIJEM ZA IVANU PAVLOVIĆ

Danas je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić u svom kabinetu upriličio prijem za Ivanu Pavlović, koja će predstaviti Republiku Srpsku i BiH na prestižnom takmičenju “Mis Turizma Svijeta” u Kini, koje će biti održano u septembru ove godine. Ivana je danas sa načelnikom opštine potpisala sporazum o sponzorstvu u iznosu 3. 000 KM.

Read more

Pančićeva omorika – najpoznatija endemska vrsta naše regije!

Endemske vrste biljaka i životinja su one koje su karakteristične samo za jednu manju geografsku oblast. Zbog promjena koje je planeta doživljavala kroz istoriju ove vrste, ili vrste iz kojih su se razvile, gubile su svoja staništa i opstale samo tamo gdje im uslovi u potpunosti pogoduju. U našoj regiji najpoznatija endemska vrsta je Pančićeva omorika. Njeno stanište obuhvata srednji tok Drine – od Višegrada do Bajine Bašte, sa obje strane rijeke, uz nekoliko manjih rejona u okolini Foče, Ustiprače i Prijepolja. Zaštitni je znak dva nacionalna parka, NP ,,Tara“ u Srbiji i NP ,,Drina“ u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini. Takođe, raste i u rezervatu Pančićeve omorike ,,Tisovljak“ kod Milića.

Read more

Da li znate kada su zabilježeni najveći vodostaji rijeke Drine?

Krajem prethodne i početkom ove godine Drina je uslijed obilnih padavina i naglog topljenja snijega, uzrokovanog porastom temperatura, došla do protoka koji je bio neuobičajeno visok za ovo doba godine. Tokom istorije zabilježeno je nekoliko velikih poplava, a nekih se svi dobro sjećamo. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na neke od najviših vodostaja rijeke Drine.

Read more