Intervjui sa polaznicima škole

U Bratuncu počinje sa radom Rock Solid Birač koji će ponuditi pet programa, a tridesetak polaznika će imati priliku da uče da sviraju gitaru, bas gitaru, bubnjeve, klavijature ili solo pjevanje. Polaznici imaju velika očekivanja, a iako neki već sviraju, većini je ovo prvo muzičko iskustvo. Pred njima je pet mjeseci intenzivnog rada i druženja.

Read more

Bratunac: Forum teatar u skopu projekta „Be in charge-ti odlučuješ“

Savjetovalište za mlade je održalo još jednu probu forum teatra čija su tema bolesti zavisnosti. Putem forum teatra koji je poseban vid umjetničkog izražavanja, petnaestak mladih ljudi iz Bratunca pozabavilo se bolestima zavisnosti i interpretiralo ih na svoj način. Forum teatar nudi mogućnost prekidanja predstavljanja, rješavanja problema i smjenjivanja na sceni.

Read more

Bratunački ribolovci najbolji na Kupu Bajine Bašte

Nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama uručio je poznati prirodnjak i TV voditelj Jovan Memedović, a pobjedniku je pored trajnog pehara, kao nagrada za pobjedu pripao i prelazni pehar koji će narednih godinu dana krasiti vitrine SRD „Drina“ iz Bratunca. Sve čestitke bratunačkim ribolovcima!

Read more

„Pokreni se, promjeni s(v)e u doba korone“- Omladinska emisija u realizaciji mladih iz Birča i Zenice

U današnjoj emisiji “Tema dana” emitovali smo treću emisiju “Pokreni se, promjeni s(v)e” koja se bavi pitanjem odnosa mladih, muzike i medija u Bosni i Hercegovini za vrijeme korona virusa. Mladi iz Birča su sa vršnjacima iz Zenice podijelili svoja iskustva i aktivnosti za vrijeme izolacije zbog pojave korona virusa, zajednički kreirali radio emisije uz podršku novinara UPSMedia radija i RadiYo Aktiva iz Zenice, na čijim se frekvencijama emisije i emituju. Emisija je nastala u okviru projekta “Plugged in to positive narratives: Community journalism in Birač” koju realizuje Udruženje “Prijatelji Srebrenice” zahvaljujući podršci programa BHRI.

Read more

Srebrenica: Produžen rok za međunarodni književni konkurs „Ruka u ruci“

Opština Srebrenica, Kabinet načelnika opštine gospodina Mladena Grujičića i Fondacija zadužbine „Slobomir P Univerzitet“, Mire i Slobodana Pavlovića, raspisuju zajednički konkurs povodom postavljanja „Spomenika i fontane mira“ u Srebrenici pod nazivom „Ruka u ruci“, na temu mira, pomirenja, prijateljstva i solidarnosti.

Read more

Načelnik Mlađenović ugostio predstavnice Bratunca na takmičenju „Ritam Evrope“

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, ugostio je juče mlade Bratunčanke koje će našu opštinu predstavljati na prestižnom muzičkom takmičenju “Ritam Evrope”. Milica Stajić, Valentina Matić i Manela Vujić porazgovarale su sa načelnikom i od njega su dobile veliku podršku u ovom muzičkom poduhvatu.

Read more

Bratunac: Održana informativna radionica „Programa podrške marginalizovanim grupama“

Danas je u prostorijama Opštine Bratunac održana informativna radionica za buduće korisnice „Programa podrške marginalizovanim grupama“ koji se implementira sredstvima USAID-a i Opštine Bratunac. Projektom, koji je namijenjen  ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis je obuhvaćeno devet opština, a za Bratunac je planirano 50 000 KM. Koliko će žena biti podržano  zavisiće od kvaliteta njihovih planova, a osim finansijske biće im pružena i savjetodavna pomoć.

Read more