Otvoreno pismo

Poštovani,

Pokušavao sam da ignorišem, ali pošto vidim da se problem neće tek tako riješiti, prinuđen sam da napišem ovo pismo i da apelujem na vašu ljudskost. Riječ je o problemu sa tetrapak ambalažom za vaše mlijeko.

    Naime, već dugi niz godina za pripremanje nes kafe koristim isključivo vaše mlijeko. Neki će reći da je svako mlijeko istog ukusa, ali, eto, ja koristim baš vaš proizvod. Svaki put kad mi je prijeko potrebna jutarnja kafa, kad mi se, nakon burne noći, ruke tresu zbog nedostatka kofeina, a pri tome moram otvoriti novo pakovanje vašeg mlijeka, procedura se zakomplikuje. Ugrađeni „mehanizam“ za jednostavno otvaranje pakovanja ne radi kako treba. Ona mala aluminijumska folija, odmah ispod plastičnog poklopca, uvijek se otkine u postupku, pa otvaranje mlijeka moram obaviti nekim oštrim predmetom koji mi se nađe pri ruci (nož, šrafciger…). Moram naglasiti da mi taj komadić aluminijuma, u momentima kad mi je kafa životno neophodna i kad mi je jednostavnost svega oko mene od presudnog značaja, zadaje mnogo problema. Izgleda da je mašinu za pakovanje potrebno malo naštimovati; čini mi se da se folija ne centrira dobro, prije nego što se preko nje zalijepi plastični poklopac. Molim vas da pošaljete slobodnog radnika da podesi mašinu za pakovanje.

    Znam, reći ćete da pretjerujem, ali u zemlji sa ovoliko problema možemo rješavati bar ove jednostavne, za početak je i to dovoljno.

Srdačno pozdravljam,
Vaš Čika Avejk