Mržnja u genima

planetaSituacija:

Ja sam vanzemaljac koji treba da se obrati Zemljanima (ljudima, ne delfinima ili bijelim miševima), nakon pedesetogodišnjeg posmatranja i proučavanja ponašanja, prilika, odnosa i kulture te rase. Upravo sam sastavio pozdravnu poruku. Šta mislite?

Poruka:

Zemljani,

Predstavnik sam visokointeligentne i tehnološki superiorne rase koji je dobio čast da vam se obrati. Smatramo da se dostigli tačku u kojoj je prvi kontakt realnost. Zadivljeni smo vašim nagonom za opstankom, iako se, na prvi pogled, čini da radite upravo suprotno. Svjedoci smo da u Univerzumu ne postoji civilizacija koja je preživjela epohe blagostanja i sveopšteg prosperiteta, tako da ćemo vaš primjer obznaniti svima. Bez uništavanja nema ni stvaranja, bez primitivizma nema ni kulture. Jednostavno rečeno, kontarst mora u svemu biti prisutan.

Prevazišli ste prirodne nagone i naučili ste kako da se međusobno mrzite, što je ključ vašeg civilizacijskog uspjeha. Nudimo vam sva naša tehnološka i naučna dostignuća u zamjenu za kurseve mržnje koju nismo uspjeli savladati metodom posmatranja.

U nadi da ćemo sarađivati na obostranu korist i zadovoljstvo i iščekivanju pozitivnog odgovora, primite mnogo srdačnih pozdrava.

Ambasador /$&%(#&