Deset osnovnih modnih pravila koja bi svaki muškarac trebao da zna

U ovom članku ću se posvetiti muškoj modnoj sceni. Iako u 21. vijeku muškarci mnogo više vode računa o modi i stilu, ipak su ostale ukorijenjene mnoge loše navike i modni izbori kod muškaraca – koje treba iskorijeniti pod hitno!

Pravilo #1

Majice bez natpisa su uvijek bolji izbor

Majice bez natpisa i aplikacija uvijek daju dozu ozbiljnosti pa čak i u casual varijantama. Ovo se pravilo ne odnosi na majice sa manjim printovima. Nikada nećete pogriješiti sa običnom majicom. Bez ičega. Pogotovo ako je nosite ispod košulje (natpis u ovoj varijanti – ne, nikako). Bonus? Jeftinije je.

Pravilo #2

Majice sa prugama

Želite da izgledate ozbiljno u causal varijanti, ali opet niste za soluciju obične majice bez printa? Probajte sa prugama. Mornarsko plava i bela kombinacija će zauvijek ostati klasika – i u modi. Želite ipak da se istaknete? Izaberite drugačiju paletu boja.

Pravilo #3

Košulje su svečani odevni predmet

Zapamtite ovo pravilo. Košulja uvijek mora biti utrpana u pantalone (izuzetak su košulje sa ruskom kragnom i košulje koje su dužine do kukova). Nikako drugačije. Otkopčana dva dugmeta na vrhu? Vrhunac neukusa! Klonite se ovoga.

Pravilo #4

Printovi na košuljama i farmerkama

Postoje i gore stvari od majice sa aplikacijom ispod košulje. Farmerke i košulje sa printom ili aplikacijom. Ne izgledate kao žestok momak sa tribalom na košulji, vjerujte mi. Bilo koja iole emancipovana djevojka će se smijati vašem neukusu.

Pravilo #5

Čarape do koljena su za djevojčice

Hladno vam je? Obucite duže pantalone. Nema potrebe da dižete čarape do vrata. Ne izgledate kao gangster iz devedesetih, više ličite na ljutitog patuljka. Još ako na to dodate i sandale – izgledaćete kao njemački turista. Zaobiđite.

Pravilo broj #6

Bijele čarape u kombinaciji sa cipelama (kao i nazuvice)

Mislim da nema potrebe da ovo uopšte objašnjavam.

Pravilo broj #7

Ni u kom slučaju nemojte utrpavati majicu u pantalone (osim Polo majica)

Nije praktičnije, nije moderno. Kratko i jasno – glupo je. Majice su casual varijanta.

Ako želite da utrpate nešto u pantalone – neka to bude košulja.

Pravilo #8

Košulje sa kratkim rukavima su za djecu

Jedno od mojih omiljenih pravila. Ne znam kom odraslom čoveku bi takva košulja lepo stajala (naročito sa tribalom). Odrasla ste osoba? Dakle, sposobni ste da zavrnete rukave? Ta varijanta je mnogo modernija i muževnija.

Pravilo #9

Košulje sa kockicama

Vanvremenski dezen. Daje formalnom izgledu posebnu notu. Elegantno i uvijek moderno (ne odnosi se na romboide i ostale geometrijske figure).

Pravilo #10

Boje

Kao što birate klasične i vanvremenske dezene, postupajte tako i sa bojama.

Bijela je uvijek odlična osnova. Ide odlično sa mornarsko plavom i kaki bojom. Ukoliko želite postići monohromatski izgled, uvijek je možete upariti sa crnom ili sivom bojom. I greške nema.

I pored svega ovoga upamtite – dobar sat, dobre cipele ili patike i dobar kaiš. Tri najosnovnija elementa u muškoj modi. Na to nikada nemojte gledati kao na nepotreban trošak. Već kao na dugoročnu investiciju.

Leon Talley