Vlasenica: Opština poklonila kosilicu FK "Vlasenica"

13.09.2019 Piše: admin

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević uručio je predstavnicima Fudbalskog kluba „Vlasenica“ specijalnu kosilicu za fudbalske terene.

Kosilica koja je uručena Fudbalskom klubu Vlasenica bila je neophodna, ističu iz ovog kluba, budući da su do sada ovi poslovi obavljani parkovskom kosilicom.

„Zahvaljujući načelniku opštine, dobili smo jednu mašinu, traktor-kosačicu koja će nam biti od koristi velike pošto smo do sada košenje ovakvog lijepog terena vršili ručno, odnosno određenom parkovskom kosačicom. Moram da napomenem da je ovo prva donacija ovakvog tipa FK Vlasenica u posljednjih 24 godine“, izjavio je Božidar Kurtuma, sekretar FK "Vlasenica".

„Ovaj fudbalski klub osnovan je 1945. godine i od tada je mijenjao svoje ime, ali suština je ostala ista – da je ostao ovdje u Vlasenici sa mnogo značajnih uspjeha. Tradicija sporta u Vlasenica je duga, ne samo fudbal, nego i kroz druge sportove, trudimo se da pomažemo. Donirali smo mašinu za košenje trave, ovo je jedan naš dar, nešto što sam ja obećao. Treba napomenuti da je ovo sigurno značajna donacija, gdje će oni, vjerujem, upravljati dobro na zadovoljstvo svih nas", rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Osim fudbalera, stadion koristi i velikih broj drugih sportista, kao i rekreativaca. Najavljeno je i da bi u Vlasenici uskoro trebalo da počne izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane.

„Naš je cilj da se uredi kompletan stadion u narednom periodu i da ovaj naš klub pređe u viši rang, naravno, u skladu sa svojim mogućnostima. Takođe, planiramo da se radi sportska dvorana, jedna velika sportska dvorana. Mi imamo tri manje dvorane uglavnom pri školama, potrebna je jedna velika dvorana, gdje ćemo zatvoriti ovaj sportski kompleks koji će sigurno biti jedan od najboljih u regiji i na nama je da pomažemo sport, da ga razvijamo da on bude sigurno na jednoj višoj grani“, rekao je Kraljević.

Opština Vlasenica za devet sportskih klubova i jedno sportsko udruženje godišnje izdvaja oko 100.000 maraka. Uspjeh koji Vlaseničani bilježe na različitim takmičenjima je evidentan stoga će u opštini, ističu, nastojati da podrže rad sportskih klubova i u narednom periodu.