U subotu pohod "STAZOM ZDRAVLJA", dug 22 km

08.09.2021 Piše: urednik
Staza-zdravlja

Удружење жена „Маја“ Кравица уз подршку Општине Братунац имплементира пројекат „Подршка развоју руралног туризма у функцији руралног развоја општине Братунац“ у периоду од 01.јула до 30. септембра 2021.године.

Провођењем овог пројекта желимо афирмисати развој села, те поспјешити очување традиције и обичаја, као и афирмисати и развијати туристичке потенцијале општине Братунац.

Кроз пројектне активности ћемо обухватити 25 жена које имају потенцијала да се баве сеоским туризмом те заинтересоване грађане/ке који желе да користе већ мапирану „Стазу здравља“.

Циљ пројекта је повећати знање жена и осталог грађанства за пружање услуга руралног туризма у општини Братунац као и повећати знања у очувању и изради традиционалних јела у сврху боље туристичке понуде и промоције дестинације мапираном Стазом здравља, Реповац- Рајска плажа.

Активности предвиђене овим пројектом су :

- Студијска посјета сеоском газдинству Зличина Рогатица

- Дегустација традиционалних јела, очување обичаја у сврху туристичке понуде

- Поход „Стазом здравља“ која промовише рурални туризам

 

У суботу 11.09.2021.године биће одржана активност, поход „Стазом здравља“ која промовише рурални туризам у општини Братунац. Окупљање на полазишту испред „Куће здравља“, Реповац, биће у 8.00 часова, а затим ће се кренути Стазом здравља до одморишта „Малињак“ гдје ће се од 9.00 до 10.00 часова дружити и доручковати домаћа храна у оквиру кетеринга ОПЗ „Жена“. У 10.00 часова настављамо поход „Стазом здравља“ преко видиковца „Скарадовица“ до „Рајске плаже“ у Красан Пољу, и заједничког ручка.

Поход „Стазом здравља“ подржан је и од стране ОСЦЕ-а у БиХ, канцеларија Сребреница.

Позивамо све заинтересоване да нам се придруже, да заједно уживамо у благодетима чистог ваздуха, здравог природног окружења и префињеним укусима домаће традиционалне хране. Молимо све заинтересоване да потврде свопје учешће на е-маил: uzmajakravica@gmail.com или

Број телефона 065 217 501

С поштовањем,

Удружење жена Маја , Кравица