Стипендије за студенте Општине Власеница

20.02.2024 Piše: urednik
Студентске стипендије Власеница

У општини Власеница потписани су уговори о стипендирању нова 23 студента првог и другог циклуса студија. На тај начин, број стипендиста повећан је на 120.

Износ опште стипендије је 100 марака мјесечно, а 150 се издваја за студенте Шумарског факултета у Власеници.

-Сагледаћемо све опције да видимо. Свакако моја примарна жеља јесте да заснујем породицу овдје и да допринесем, на неки начин, локалној заједници, да се одужим на прави начин за све ово што нам дају као подршку и помоћ. Добар је осјећај кад у неком мјесецу добијемо порукицу на телефону да су средства уплаћена и да можемо да их усмјеримо на наше трошкове- рекао је Петар Илић, студент другог циклуса студија на ФОН-у.

-Значи свакако, као помоћ у финансирању мојих родитеља, који поред мене имају још једног студента у Новом Саду, тако да ће свакако добро доћи- прокоментарисала је Марија Пејановић, студенткиња прве године Медицинског факултета у Фочи.

Студентске стипендије Власеница

-У плану ми је да завршим студије у редовном року, ако Бог да да завршим и мастер овде. По завршетку имам у плану да тражим посао у својој општини. Прво бих да се захвалим начелнику на овој стипендији. Она нама много значи, пошто долазимо, возаримо- казао је Немања Газија, студент Шумарског факултета из Сокоца.

Руководство општине истиче као приоритет подршку образовању и има за циљ да се што више студената врати у Власеницу након дипломирања.

-Јако је битно да ђаци схвате неки свој пут животни пут и да схвате да имају подршку локалне заједнице. Отако сам ја на позицији начелника свих ових година трудимо се да дамо максимум када је у питању образовање, почевши од обданишта, па преко основне и средње школе, до самог факултета, да знање као такво дође до изражаја. Циљ је да се што више студената врати у нашу општину, а ми ћемо им помоћи- нагласио је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Осим студената, општина Власеница стипендира и средњошколце, првенствено оне који упишу Гимназију, једну од старијих школа у регији.

Пише: М.В.