Stefan Ivanović: Postoji mogućnost da Dončić i Marjanović promovišu KK Tempo Bratunac!

23.04.2021 Piše: urednik

Košarkaški klub Tempo Bratunac krenuo je sa radom početkom tekuće sedmice. Za sada okupljaju djecu od 5 do 10 godina, a cilj je da se uzrasna granica proširi. Pričali smo sa jednim od osnivača kluba, Stefanom Ivanovićem, koji nam je dao više informacija o svemu vezanom za formiranje kluba i plan rada.

On nas je na startu razgovora upoznao sa počecima kluba i planovima za budućnost.

Ideja se rodila u januaru ove godine. Moj prijatelj, čovjek koji živi u Milvokiju i uspješan je preduzetnik, pokrenuo je priču o osnivanju sportskog kluba, jer je živio u Bratuncu jedno vrijeme. Ja sam prvo bio za fudbalski klub, ali pošto je on veliki ljubitelj košarke na kraju smo se odlučili za taj sport. Klub je i dalje u fazi osnivanja. Po zakonu Republike Srpske bilo je neophodno da imamo tri osnivača, pa je uz nas dvojicu, treći još jedan moj prijatelj Aleksandar. Sa treninzima smo počeli u utorak. Za sada imamo djecu od 5 do 10 godina i zajedno rade djevojčice i dječaci. Prvi trener je Sofija Prodanović, koja je u našem gradu poznata kao uspješna sportistkinja i koja se bavila košarkom, a pomažu joj mladi Miloš Magazin i Lora Tešić. Pošto ovaj uzrast nema takmičarsku kategoriju u Košarkaškom savezu Republike Srpske, želimo da djecu vodimo na turnire po regiji. Takođe, cilj je da formiramo i stariju kategoriju. Prevashodna želja je da omogućimo pravilan psihofizički razvoj djece i da ih naučimo da rade u timu. Poziv za upis je otvoren, možete nas kontaktirati na Instagram i Fejsbuk profilima KK Tempo - rekao je naš gost.

Klub je nabavio praktično svu neophodnu opremu i članarina se ne plaća trenutno. Naišli su i na razumijevanje ,,starijeg'' kluba iz Bratunca.

Za sada nijedno dijete ne plaća članarinu. Po nekom našem dogovoru imamo u planu da članarina bude besplatna prva tri mjeseca. Mi obezbjeđujemo lopte, majice, lopte u skladu sa uzrastom i podesive koševe. Koševi su kvalitetni i mogu da ih koriste seniori, kao i najmlađe kategorije. Tu je i dodatna oprema, kapice, merdevine...Želio bih da se zahvalim KK Bratunac, koji su nas prijatno iznenadili i poklonili dvije lopte prvog dana treninga. Naročito se zahvlajujemo Jugoslavu Petriću, treneru mlađih kategorija - nastavio je Ivanović.

Kampanju za upis djece pomogli su i mnogo poznati sportisti. Sa nekima se trenutno pregovara.

Kontaktirao sam mnoge poznate sportiste putem društvenih mreža. U susret su nam već izašli Milica Dabović, Igor Rakočević, Branko Lazić, Mile Ilić, Tadija Dragičević. Svima im se mnogo zahvaljujem, jer su to vrhunski sportisti, koji su predstavljali i našu zemlju kao reprezentativci. Ekskluzivno za USPMedia mogu reći da trenutno razgovaramo sa Lukom Dončićem i Bobanom Marjanovićem da i oni podrže našu kampanju i nadamo se da će biti uspješno - zaključio je Stefan Ivanović.

Košarkaški klub Tempo treninge obavlja u sali OŠ Vuk Karadžić Bratunac.

Piše: M.V.