Ognjen Lukić za UPSMedia: ,,Oduvijek mi je bila želja da se oprobam u kik-boksu''

11.05.2021 Piše: urednik

Pričali smo sa Ognjenom Lukićem, kik-bokserom iz Bratunca, koji gradi karijeru u Beogradu, nastupajući za Borilački klub Petros. Razgovor je emitovan u emisiji Tema dana, a reprizno ga, još jednom, možete poslušati sutra od 13:15, u emisiji ,,Dobar dan regijo''.

Naš sagovornik objasnio je kako je počeo da trenira, šta je do sada postigao i koji su ciljevi za naredni period.

- Oduvijek sam želio da treniram kik-boks, ali kod nas u gradu nije postojao klub. Kada sam došao u Beograd da radim, odmah sam počeo da se bavim ovim sportom. To je bilo prije dvije godine. Prvi meč sam imao 7. marta, radio sam K1 i tada sam osvojio bronzu. Potom sam postao šampion Srbije u ,,kombat savateu'' u kategoriji do 81 kilograma, a u ,,aso savateu'' sam bio drugi. Na ,,Trofeju Beograda'' koji je jedno od najjačih takmičenja osvojio sam srebro, sa dvije pobjede, u četvrtfinalu i polufinalu. Trenutno imam povredu, a ako se oporavim trebao bi da se radi Srbija Open u ,,kik lajtu'' sada za vikend, što je isto jako takmičenje - rekao je Lukić.

Ljubav prema sportu mora da prati i rad, da bi se postigli vrhunski rezultati.

Posvećenost je najvažnija, trenira se svaki dan. Trener je veoma posvećen, možda je i najzaslužniji za sve rezultate, na čemu sam mu zahvalan. Mogu reći da imamo odnos kao da smo porodica, a ne samo trener i sportista - zaključio je Ognjen Lukić.

Gledajući uspjehe kik-boksera, boksera i karatista, možemo reći da je Bratunac plodno tlo za odlične sportiste u borilačkim vještinama, koji na pravi način predstavljaju ovaj grad u zemlji i regionu.

Piše: M.V.