Održana treća vlasenička "Kotlićijada"

18.09.2021 Piše: urednik
Kotlićijada

U okviru obilježavanja Dana Opštine Vlasenica, na lokalitetu sportsko-rekreativnog centra “Jezero”, održana je tradicionalna manifesatcija "Kotlićijada", na kojoj je učećše uzelo 23 ekipe iz Zvornika i grada domaćina.

Najuspješnija među jednakima bila je ekipa "Dekor" Šćemlije- Zvornik, drugo mjesto zauzela je Sekcija LU "Igrišta" G.Zalukovik, dok je treće mjesto pripalo kolektivu SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica. 

„Došli smo ovdje da uveličamo domaćinima manifestaciju. Osvojili smo prvu nagradu. Ovo nije prvi put da učestvujemo na  sličnim manifestacijama širom Republike Srpske i Evrope. Očekivali smo da budemo plasirani među prva tri mjesta, ali nismo baš očekivali prvo mjesto, ali hvala Bogu osvojili smo prvo mjesto i jako smo zadovoljni“, rekao je Aleksandar Perić, član pobjedničke ekipe.

Tanja Ćulum, kapiten ekipe SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica, ističe da je druženje najbitnije i otkrila nam šta su bili njeni radni zadaci pri pripremi kotlića. 

„Mi smo osvojili treće mjesto. Nagrada je svakako dobrodošla, ali bitno je učestvovati. Poslužilo nas je vrijeme i drago nam je zbog druženja danas. Ja sam sjeckala luk, mješala sam kotlić, dodavala sam razne sastojke, možda vam nekad kažemo šta smo dodali“.

Ekipe su se takmičile u spremanju najboljeg lovačkog i ribolovačkog kotlića, a žiri je imao nimalo jednostavan zadatak, da odabere najbolji.

„Svi su bili lepi, na različite načine. Neko je kratko kuvao, falilo mu vremena, pa nije dobro skuvao. Neko je stavio više začina, neko manje, na kraju smo se ipak odlučili za najboljeg. Naravno da je izbor bio težak, baš zbog ove različitosti, morali smo donijeti odluku da to pomirimo,da meso bude skuvano, da začini budu dobri, da ukus bude kako treba a da ne bude preljuto, obično to bude problem“, izjavio je Stevan Trbojević, član žirija.

Za prva tri ekipe obezbijeđene su vrijedne novčane nagrade, dok su četvrtoplasiranoj i petoplasiranoj ekipi pripale nagrade u vidu robe. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Vlasenica, dok je za organizaciju bila zadužena JU Kulturni centar Vlasenica.

“Drago mi je da su ljudi našli malo vremena da se opuste, da se druže, da iskoriste ove trenutke za neke slobodne razgovore. Ovo je nešto što će sigurno preći u tradiciju i već naredne godine apsolutno verujem da će ovo biti mnogo veći događaj, da ćemo imati stotinjak ekipa. Kroz ove Kotlićijade I ove dane koristimo da promoviše te naše praznike I te naše datume. Ja kao domaćin apsolutno podržavam sve ovo”, zaključio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.