Марко Мркајић: Општина Братунац стагнира у односу на регију

24.06.2022 Piše: urednik
Marko Mrkajić UPSMedia radio

Гост Теме дана нашег радија био је Марко Мркајић, предсједник ОО СНСД Братунац. Са њим смо разговарали о актуелној политичкој ситуацији у Братунцу и плановима. На тај начин смо наставили серијал гостовања политичких актера код нас.

Прије неколико дана 16 одборника СО Братунац потписало је иницијативу за опозив начелника општине Братунац, Срђана Ранкића. Тематска сједница заказана је за 7. јул.

-Комуникација са начелником је скоро немогућа, иако смо све покушавали. Чак су против њега сада и они који су га подржали у кампањи. Очекујемо да ће се начелник појавити на тематској сједници и пружити одговоре на бројна питања. За двије године практично ништа није урађено. Пројекти су на чекању, као што је бесцаринска зона, за коју по мојим сазнањима чак ни експропријација земљишта није урађена. Такође, Општина Братунац по први пут није конкурисала на Јавни позив за приправнике Завода за запошљавање Републике Српске. Када погледамо капиталне пројекте општина у регији, као што је Власеница, веома смо незадовољни чињеницом да се у Братунцу ништа не ради. Уз то, енормно је велики број људи запослен у општинској администрацији, што је супротно закону- рекао је наш гост.

Једна од тема разговора била је и странка и планови Савеза независних социјалдемократа.

-Ми ћемо обићи све мјесне заједнице и желимо да чујемо став грађана по свим питањима. Желим да кажем како је из досадашњих контаката јасно да већина жели опозив начелника. Ми смо били најјача странка на претходним локалним изборима, а искључење неколико одборника нам није донијело никакву штету, чак напротив. Ја сам једини који нисам тражио ,,бијели хљеб'' нити тужио Општину од функционера који су смијењени у протеклом периоду- прокоментарисао је Марко Мркајић.

За почетак јула заказано је обиљежавање 30 година од страдања Срба у Подрињу, а како нам је рекао наш саговорник према незваничним информацијама Његова светост патријарх српски господин Порфирије је отказао долазак. Марко Мркајић, такође, је позвао грађане да присуствују овом обиљежавању.