Zvornik: Prezentacija DEKRA projekta

dekraU četvrtak, 16. novembra, od 16 sati, u Domu omladine Zvornik, biće održana prezentacija njemačke kompanije DEKRA koja će zainteresovanim medicinskim kadrovima iz Zvornika i okolnih opština predstaviti svoj program zapošljavanja u Njemačkoj.

Ova prezentacija je namijenjena medicinskim tehničarima koji imaju završenu medicinsku školu (opšti, ginekološko-akuserški ili pedijatrijski smijer).

Ovom prilikom svi zainteresovani će moći direktno da saznaju šta ih zanima.

DEKRA je njemačka kompanija osnovana 1925. godine, koja danas zapošljava oko 37.000 radnika. Poznata je u Evropi i svijetu po tome da što već godinama uspješno posreduje u zapošljavanju radnika iz Njemačke i inostranstva u različitim branšama.

Kako je rečeno iz kompaniije DEKRA, njemačka kompanija u okviru posebnog projekta koji se sprovodi na nivou Bosne i Hercegovine, ali i zemlljama u okruženju, omogućava medicinskom osoblju iz BiH zapošljavanje u Njemačkoj.

Riječ je o projektu koji obuhvata ne samo posredovanje stručnih medicinskih kadrova, nego i njihovu kvalitetnu pripremu za rad u jednoj od njemačkih zdravstvenih ustanova.

Gospodin Peret Klingler, Head of Expert Migration DEKRA, 16. novembra će zainteresovanima objasniti šta poslodavac u Njemačkoj očekuje od njih i odgovoriće na sva pitanja.

Više informacija o projektu: www.medicinskanjega.com

Ulaz je slobodan! Dobro došli.