Zvanično otvoren novi objekat Doma zdravlja Bratunac

novi dom zdravlja bratunac otvaranjeDanas je zvanično otvoren novi objekat Doma zdravlja u Bratuncu.

Novoizgrađeni objekat Doma zdravlja Bratunac izgledom ali i svojom funkcionalnošću opravdao je očekivanja, kažu pacijenti i građani Bratunca.

„Super je, i spolja, i unutra. I osoblje je prijatno, dobro je ovo za naš Bratunac“, glasi samo jedan od pozitivnih komenatara.

Dom zdravlja Bratunac ima šest posebnih ordinacija, a ovaj projekat obuhvatio je i izgradnju Hitne službe, a laboratorijska služba kompletno je opremljena.

„Do sada smo radili u starom objektu koji je izgrađen pedesetih godina prošlog vijeka i koji je bio veoma neuslovan. Zahvaljujući razumijevanju resornog ministarstva i lokalne zajednice konačno imamo novu zgradu u kojoj će pacijenti imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je Milijan Vujić, v.d. direktor Doma zdravlja.

Pored izgradnje mosta na Drini koji će spojiti Bratunac i Ljuboviju, projekat izgradnje novog objekta Doma zdravlja najznačajniji je projekat u ovoj opštini u posljednjih pedesetak godina.

„Imamo sreću da svako malo otvaramo nove projekte, nove institucije… Bratunac je veliko gradilište, i svakako da dom zdravlja bratunac otvaranjećemo i u februaru takođe otvoriti jedan veliki projekat – sistem za navodnjavanje. Što se tiče samog Doma zdravlja, ostalo je još da opština uredi okolicu i dvorište, ali i to će uskoro biti završeno“, izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Ministar Bogdanić ističe da je ovo samo jedna od investicija ovog ministarstva.

„Pored ovog objekta, izgrađena je i nova bolnica u Bijeljini, završava se izgradnja Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, dobro napreduju radovi na izgradnji bolnice u Istočnom Sarajevu, izvršićemo rekonstrukciju unutrašnjosti bolnice u Foči do polovine naredne godine i krenuti sa izgradnjom bolnice u Doboju, što će zdravstveni sistem podići na zavidan nivo“, objasnio je ministar Dragan Bogdanić.

Novoizgrađeni objekat Doma zdravlja površine je 2000 kvadrata , a vrijednost investicije je  2,1 milion maraka.

Ova zdravstvena ustanova ima 59 zaposlenih.