Vlasenica: Više od 600 zvanica na Lovačkoj večeri

Lovacko vece VlasenicaU organizaciji Lovačkog udruženja Igrišta, u vlaseničkom Motelu M održano je tradicionalno Lovačko veče.

Marko Todorović, predsjednik Lovačkog udruženja Igrišta, kaže da se za ovaj događaj tražila „karta više“.

„Preko 200 naših članova i više od 400 gostiju bilo je na Lovačkoj večeri, kojom smo obilježili završetak uspješne lovne sezone. Iza nas je uspješna sezona, u kojoj smo ispunili plan odstrela i prije kalendara zatvaranja. Lovačko udruženje Igrišta je jedna ozbiljna organizacija, što se još jednom pokazalo. Kao i svake godine, u sklopu zabave je bila i tombola, sa vrijednim nagradama. Nagradni fond je bio između 3000 i 4000 KM, 36 nagrada, sve vrijednosti preko 50 KM, a prvih pet je bilo vrijedno preko 300 KM. Podržala su nas sva privatna i javna preduzeća, što je rezultat uzajamne saradnje i podrške tokom cijele godine“, istakao je Marko Todorović.

Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, čestitao je Lovačkom udruženju Igrišta na odličnoj organizaciji ovog događaja.

„Ovo je svakako važan događaj, posebno uzimajući u obzir da dolazi kao završnica uspješno ispunjenog plana aktivnosti tokom cijele jedne godine. Drago mi je da su ljudi zadovoljni i da je ovdje veliki broj i gostiju sa strane, od načelnika drugih opština, poslanika, mojih prijatelja iz Banje Luke koji dolaze svake godine da se sa nama druže na ovom događaju. Kao načelnik opštine, pomagao sam i pomagaću Lovačko udruženje Igrišta, koje je jedino društvo koje gazduje na teritoriji opštine i koje ima preko 200 lovaca, kako bi se ostvarili što bolji rezultati. Jako je bitno da se biljni i životinjski svijet održava i da oni rade svoj posao na terenu i da u zimskim i u ljetnim uslovima besprijekorno izvršavaju sve svoje obaveze koje su u skladu sa zakonom date lovstvu“, rekao je načelnik Kraljević.

Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo i predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, na poziv načelnika Kraljevića, prisustvovao je Lovačkoj večeri u Vlasenici.

„Na poziv mog prijatelja i kolege Miroslava Kraljevića, prvi put sam u Vlasenici na ovakvom događaju. Veliki broj ljudi, pozitivna atmosfera pokazuju da je ovo jedna odlična priča. S obzirom da je ovo događaj koji je privukao veliki broj ljudi, ne samo iz lokalne zajednice, nego iz susjednih opština, mogu reći da Vlasenica još jednom potvrđuje status regionalnog centra, na neki način. Mnogo dobrih stvari povezuje nas na Istoku Republike Srpske, nas iz Istočnog Sarajeva i iz Vlasenice. Zahvaljujući njenim potencijalima i rukovodstvu opštine koje pokazuje značajne ambicije, ne samo u regionalnim, nego u okviru Republike Srpske, Vlasenica zaslužuje da bude prepoznata u širim okvirima“, smatra načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Tekst: T.Golijanin
Foto: O.Draškić