Vlasenica: Vatrogasci izveli pokaznu vježbu

Pokazna vježba vATROGASCI VlasenicaU okviru projekta „Unapređenje zaštite od požara kroz jačanje kapaciteta vatrogasne jedinice na području opštine Vlasenica“, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica održali su pokaznu vježbu u simuliranim uslovima pojave požara.

Vježba je započela izazivanjem požara u neposrednoj blizini OŠ „Vuk Karadžić“, što su građani prijavili vatrogasnoj jedinici, koja se veoma brzo našla na licu mjesta. Ova aktivnost privukla je veliku pažnju najmlađih sugrađana.

U okviru pomenutog projekta izvode se i radovi na rekonstrukciji postojećeg objekta u izgradnji s ciljem promjene njegove namjene u objekat vatrogasnog doma.

Finansiranje projekta odobreno je putem Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2017/2018 godini. Sredstva za funkcionisanje Finansijskog mehanizma u ovom ciklusu obezbijedili su Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Evropska unija u okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ koji implementira UNDP BiH.

Generalni cilj Finansijskog mehanizma je da doprinese uspješnoj realizaciji prioritetnih razvojnihprojekataidentifikovanih u okviru strategija razvoja jedinica lokalne samouprave u RS, navodi se na sajtu opštine Vlasenica.