Vlasenica: Radna posjeta predsjednika RS Milorada Dodika

U radnoj posjeti opštini Vlasenica danas je boravio predsjednik RS Milorad Dodik, a tokom ove posjete otvoren je novi pogon plastifikacije aluminijumskih profila u preduzeću “Alpro”  u Vlasenici.

Tokom posjete, predsjednik RS najavio je pomoć Vlasenici u iznosu od 500.000 maraka za lokalni Dom zdravlja, izgradnju Policijske stanice, izgradnju kružnog toka u centru grada i studentskog doma.

Kompanija „Alpro“ zapošljava 116 radnika i predstavlja jedan od nosilaca privrednog razvoja vlaseničkog kraja.

„Naša kompanija opredijeljena je da ostane ovdje, da živi ovdje, da dijeli sudbinu ove lokalne zajednice, zato i proširujemo pogone, izvozimo i na svjetsko tržište, redovno izmirujemo obaveze prema zaposlenima i državi, tako planiramo i ubuduće. Hvala i opštinskom rukovodstvu i Vladi što nas podržava“, rekao je danas Vladan Nastić, direktor „Alpro“ Vlasenica.

Delegacija predsjednika RS, zajedno sa opštinskim rukovodstvom, obišla je novi pogon za plastifikaciju aliminijumskih proizvoda u koji je uloženo milion i 200 hiljada maraka. Vlada i lokalna zajednica nastaviće da sa podrškom ovom preduzeću.

„Ja sam zahvalan grčkim vlasnicima i partnerima što su ulagali napore i novac, i to je zaista vidljivo. Ovo je primjer kako se razvija lokalna zajednica i RS. Ovo je nesumnjivo važno i za Vlasenicu i za RS, i može da nam posluži kao primjer opstanka na ovim prostorima i rehabilituje naše uvjerenje u naš način rada i života“, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik RS.

„Ovo je kompanija koja važi za jednu od uspješnijih u ovom dijelu RS. Ja kao načelnik dajem apsolutnu podršku da ova kompanija izraste u još veću, te da bude broj jedan kako u Vlasenici i RS, tako i cijeloj BiH. Proizvodnja je budućnost svih nas, a želja mi je da ovakvih fabrika bude što više u Vlasenici. Oni nam pokazuju kako se može opstati i u teškim vremenima“, istakao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

U radnoj posjeti Vlasenici danas je boravio i ministar zdravlja Dragan Bogdanić. A nakon sastanaka i obilaska kompanije „Alpro“, održan je i javni skup u Kulturnom centru u Vlasenici.