Vlasenica: Do kraja godine nova zgrada za porodice koje pripadaju boračkim kategorijama

Sastanak VlasenicaU Vlasenici će u narednih 11 mjeseci biti izgrađena zgrada za izbjegla i raseljena lica. Tako je danas dogovoreno na radnom sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva izbjeglih i raseljenih lica RS, izvođača radova i opštinskog rukovodstva. Vrijednost radova je milion i 14 hiljada maraka.

„Ovo je bitan korak u rješavanju pitanja boračkih kategorija na teritoriji naše opštine. Činjenica jeste da opština Vlasenica ima veliki problem sa ovim kategorijama. Na području naše opštine trenutno imamo oko 470 porodica raseljenih kategorija, što interno raseljenih, što povratnika. Pritom se oko 120 porodica izjasnilo za stambenu izgradnju, tj. za stanove, oko 100 još uvijek imamo raseljenih lica za stanogradnju, odnosno individualne kuće, a 143 povratnika“, izjavio je načelnik ove opštine Miroslav Kraljević.

Radi se o zgradi u kojoj će biti smješteno 20 porodica pripadnika raseljenih kategorija.

„Opštinsko rukovodstvo i ja kao načelnik učinićemo sve da Vlada RS riješi i pitanje ostalih kategorija, naravno u Boracka zgrada Vlasenicaskladu sa dinamikom i mogućnostima same Vlade. Na nama kao opštinskom rukovodstvu jeste da mi izvršimo kompletne pripremne komunalne radnje, pristupni put, struju, vodu, kanalizaciju. Sve ono što je potrebno da bi izvođači radova u što kraćem roku ušli u posao. Što se nas tiče, sve dozvole su obezbijeđene i radovi su mogli početi i danas“, dodao je Kraljević.

Predstavnici firme „Tekton“ iz Baljaluke, izvođači radova, danas su sa opštinskim rukovodstvom obišli i lokaciju na kojoj će biti izgrađena zgrada, a kako su rekli, snijeg je spriječio početak radova koji su već danas trebali biti započeti.

Kako je istaknuto, stanovi će biti dodijeljeni po prioritetnim spiskovima, jer na teritoriji opštine Vlasenica još uvijek postoje porodice koje nemaju krov nad glavom, samim tim ni osnovne uslove za život.