Vlasenica: April, mjesec čistoće – Osnovci uređivali školsko dvorište i park

Opština Vlasenica i ove godine pokrenula je akciju „April, mjesec čistoće“, čiji je osnovni cilj čišćenje i uređenje grada, te podizanje nivoa svijesti stanovništva o pravilnom odlaganju otpada.

Komisija za sprovođenje akcije „April, mjesec čistoće“ usvojila je plan akcije, kojim je predviđeno niz aktivnosti, kao što su: čišćenje grada, pranje ulica i trotoara, uklanjanje divljih deponija, čišćenje i uređenje zelenih površina…

U okviru ove akcije, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i ove godine su uređivali dvorište i park koji se nalazi u neposrednoj blizini škole.

Prema riječima direktorice škole Danke Kezunović, učešće u aktivnosti uzelo je oko 150 učenika, a Opštinska uprava obezbijedila je opremu za rad, hranu i osvježenje.

Kezunovićeva je rekla da će osnovci u okviru ekološke sekcije svakog petka realizovati slične akcije, kako bi doprinijeli očuvanju životne sredine.

Nadležne službe apeluju na građane da uzmu učešće i time doprinesu da opština Vlasenica bude zdrava, uredna i privlačna sredina.