Vlasenica: 42 nova radna mjesta

Rukovodilac zvorničke filijale Zavoda za zapošljavanje RS Goran Petrović danas je u Vlasenici uručio ugovore za osam poslodavaca sa područja ove opštine, kojima su odobrena podsticajna sredstva u iznosu od 180.000 KM po programima zapošljavanja i samozapošljavanja za ovu godinu.

Mlađo Pantić iz Vlasenice, kojem su odobrena sredstva iz programa samozapošljavanja, kaže da će mu podrška dobro doći jer je ostao bez posla, te da će sredstva iskoristiti za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju.

„Namjeravam da se bavim proizvodnjom ovčijeg i kozijeg mesa i mlijeka. Smatram da je podrška razvoju poljoprivrede ulaganje u budućnost i šansa da ljudi ostaju na ovim prostorima“, naveo je Pantić.

Obezbijeđena su sredstva za otvaranje 31 radnog mjesta, pretežno u lokalnim javnim ustanovama, a sredstva su dobila i dva lica po programu samozapošljavanja.

„U Vlasenici su mnogo sredstava dobile ustanove koje namjeravaju da zapošljavaju pripravnike i nadamo se da će ona značajno pomoći i opštini i tim licima“, naveo je Petrović.

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da će sredstvima Zavoda biti finansirano zapošljavanje 14 pripravnika različitih zanimanja i obrazovnih profila u Opštinskoj upravi.

„Želimo da ojačamo lokalnu upravu i na taj način mladima damo šansu da iskažu kreativnost i volju za radom i dokazivanjem“, dodao je Kraljević.

On je podsjetio da je uz ove korisnike Zavod, istim programom, odobrio podsticajna sredstva za otvaranje devet radnih mjesta i u Šumskom gazdinstvu „Birač“, gdje su posao dobili šumarski inženjeri koji su se obrazovali na Šumarskom fakultetu u Vlasenici.