Usvojen budžet opštine Srebrenica za narednu godinu

Tematska sjednica budzetOdbornici SO Srebrenica na današnjoj tematskoj sjednici usvojili su budžet za narednu godinu u iznosu od 9.612.000 maraka.

Kako je istaknuto, Opština u 2018. godinu ulazi sa suficitom od oko 1,8 miliona maraka.

„Isplaćene su sve stipendije, 510 korisnika dobilo je jednokratne pomoći u ovoj godini, sa UNDP-om smo nadomak rješenja i pokrićemo oko 6 miliona maraka kojima smo nadomjestili njihovu grešku. Mnogo sredstava otišlo je i na 26 pripravnika od predviđenih 10, to su ti dodatni rashoda. Nismo zapostavili ni poljoprivrednike, sa ‘Aluminom’ smo dogovorili otkup krompira, pomagali smo kroz sadni materijal. Nema mjesne zajednice u koju nismo ušli da uradimo nešto, tako da vjerujem da svi treba da budemo zadovoljni onim što je urađeno u ovoj godini“, istakao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, Mladen Grujicicdodavši pritom da je budžet za narednu godinu razvojnog karaktera i usmjeren je prema otvaranju novih radnih mjesta.

U budžet nisu uvrštena donacije koje očekuju u 2018. godini.

„Budžet za narednu godinu u odnosu na rebalansirani ovogodišnji manji je za oko 20 odsto, lična primanja nisu povećana, ostala su na nivou ovogodišnjih“, izjavio je Davor Maksimović, načelnik Odjeljenja za finansije Opštine Srebrenica.