U Vlasenici potpisan ugovor o izgradnji kružne raskrsnice, uskoro i obilaznica oko Bratunca

Nenad Nešić, direktor Javnog preduzeća ,,Putevi Republike Srpske“ i Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica danas su potpisali u Vlasenici sporazum o izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva M19 i M19.2.

Nešić je istakao da će se izgradnjom kružne raskrsnice u Vlasenici omogućiti bezbjednije i brže odvijanje saobraćaja. ,,Radi se na rješavanju jedne ključne raskrsnice, možda najbitnije na prostoru Istočnog dijela Republike Srpske“- rekao je Kraljević i dodao: ,,Suština je da se uradi kružna raskrsnica, jer do sada taj put nije funkcionisao kada je u pitanju teretni i transportni saobraćaj“. Radovi će početi poslije izrade projektne dokumentacije za koju je zadužena  Opština Vlasenica, nakon čega će se raspisati tender za odabir izvođača.  Vrijednost radova je oko pola miliona konvertibilnih maraka.

Nakon posjete Vlasenici delegacija JP RS je sa Načelnikom Opštine Bratunac Nedeljkom Mladjenovićem potpisala ugovor o izgradnji obilaznice oko Bratunca. ,,Današnjim sporazumom koji smo potpisali biće urađen projekat i definisaće se način finansiranja njene izgradnje“ –rekao je Mlađenović i dodao da će se sa  kvalitetnim mostom, graničnim prelazom i obilaznicom koji su u izradi riješiti svi problemi po pitanju regularnog odvijanja saobraćaja.

Sastanku je prisustvovao Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji je istakao da bi se ovim projektom kompletirala infrastruktura predviđena u Opštini Bratunac. Trninić je pored toga najavio još nekoliko manjih projekata značajnih za Bratunac.

Maja Davidović