U Vlasenici održana državna izložba pasa „CAC Vlasenica 2018“

Izlozba pasa VlasenicaNa prvoj državnoj izložbi pasa „CAC Vlasenica 2018“ okupilo se više od 150 učesnika sa svojim ljubimcima. Pored izlagača iz grada-domaćina, na izložbi su učestvovali i ljubitelji pasa iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regiona.

Vlasnici pasa otkrili su nam da je u odgoju ljubimaca najbitnija ljubav, a uvjerili smo se – ona zrači iz svake riječi dok govore o svojim ljubimcima.

„Ovog puta smo doveli kovrdžave bišone, mladi par, i doveli smo jednog koji je i prošle godine bio tu i osvojio u razredu beba prvo mjesto, sada je već odrastao i pravi je nestaško. Imamo i par jorkširških terijera, to su psi za pratnju i razonodu“, izjavio je Dejan Pavlović iz Tuzle.

„Posjećujemo sve izložbe, bilo nacionalne bilo međunarodne, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Ovo je mužjak star 25 mjeseci, mladi šampion Srbije, mladi šampion BiH. Doveli smo njega i još jednu ženku koju smo uvezli iz Moldavije prije 10 dana“, rekao je Dejan Stanić iz Loznice.

I najmlađi učesnici odlučili su da pokažu svoje četvoronožne prijatelje. Sedmogodišnja Ana Vlačić dovela je Stelu, francuskog buldoga. Kaže, briga o psu ne oduzima joj dosta vremena.

„Pa oduzima jedno pet minuta, malo se poigraš s njim, nahraniš ga, naspeš mu vode, očistiš mu boks i eto, to zauzme pet minuta. Volim pse jer su toliko slatki, obožavam da ih šetam po izložbama po ringu i mnogo su slatki zato ih volim“, objasnila nam je Ana.

Prema ocjeni organizatora, ovo je bila jedna od posjećenijih izložbi pasa, jer je više od 150 vlasnika odlučilo sa javno prikaže svoje ljubimce.

„Takmičarski dio je nekako najbitniji, tu smo imali preko 105 prijavljenih pasa, imamo nešto što je posebno i trenutno veoma moderno, to su izložbe mješanaca. Za sve smo takmičare obezbijedili pehare, a pobjednicima hrana za njihove ljubimce“, izjavio je Tihomir Vlačić, iz Kinološkog kluba „Kanel“.

Smotra je održana u organizaciji vlaseničkog Kinološkog kluba „Kenel“ i regionalnog Kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika, a pod pokroviteljstvom Opštine Vlasenica.