U Domu kulture u Bratuncu juče je izvedena edukativna predstava „Mirka“

Učenici prvog,  drugog i trećeg razreda  osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Branko Radičević“ juče su u bioskopskoj sali Doma kulture u Bratuncu prisustvovali edukativnoj  predstavi  „Mirka“ u kojoj su ih glumci, kroz igru i zabavu učili o bezbjednom ponašanju u saobraćaju i unapređenju saobraćajnog znanja i kulture..

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica izjavio je da „Mirka“ ima cilj da djecu upozna o osnovnim pravilima u saobraćaju.
„Sa djecom radimo tokom cijele godine, idemo u sve jedinice lokalne samouprave i kroz igru i na zanimljiv način im objašnjavamo kako da budu što bezbjedniji u saobraćaju“, rekao je Torbica.
Torbica je naglasio da u prošloj godini, srećom, nije bilo nastradale djece u saobraćaju.
„U posljednjih pet godina sve je manje djece koja učestvuju u saobraćajnim nezgodama, što izuzetno raduje i što je jednim dijelom rezultat i ovog  preventivnog djelovanja“.
Portparol Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac rekao je da je predstava „Mirka“ saobraćajno-obrazovni i preventivni projekat koji se već šest-sedam godina prikazuje u osnovnim školama širom Srpske.
„Kroz predstavu `Mirka` mališani uče kako da budu dobri i odogovorni učesnici u saobraćaju“, rekao je Pećanac .

On je istakao da je predstava prilagođena za predškolski i rani školski uzrast, Pećanac je izjavio da djeca u 10 lekcija prolaze svakodnevne saobraćajne situacije, te da ono što su naučili iz predstave mogu potvrditi  kroz slikovnice i bojanke, koje su im podijeljene.

Organizatori ove preventivne aktivnosti za poboljšanje bezbjednosti učenika u saobraćaju su  Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto.moto savez Republike Srpske, Auto-moto društvo Srebrenica-Bratunac i škole čiji su učenici prisustvovali predstavi.

Izvor: Zvanična internet prezentacija opštine Bratunac