TRB Bratunac: Posjeta ministra Đokića i delegacije Namibije

Tehnički remont BratunacTehnički remont Bratunac danas je posjetila delegacija Namibije, sa kojima su dogovoreni novi poslovni aranžmani, a ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić takođe je prisustvovao sastanku u Bratuncu.

Tehnički remont Bratunac ima dugoročne ugovore na period od deset godina sa Namibijom i Zambijom, a poslije tri godine kontinuirane saradnje, kažu, posjeta pokazuje kontinuitet koji je održiv.

„Posjeta delegacije Namibije za nas je veoma značajna, imajući u vidu da imamo dosta ljudi koji su zaposleni upravo u Namibiji, daje nam garanciju da ćemo u budućnosti još bolje sarađivati i, nadamo se, zaposliti još ljudi. Danas smo prezentovali mašinu za deminiranje koja je namijenjena Namibiji, ali i svim ostalim mašinama koje imaju problem sa minama“, istakao je Slaven Ristić, vlasnik TRB Bratunac.

Delegaciju Namibije predvodio je državni sekretar Peter Vilho.

Vlada RS i dalje ostaje vlasnik dijela kapitala i nastaviće podržavati rukovodstvo ovog preduzeća.Tehnički remont Bratunac

„Mi smo danas ovdje prije svega da potvrdimo saradnju koju imamo sa TRB Bratunac, koja je već, evo, ušla u četvrtu godinu. Vrlo brzo ćemo aneksirati naš raniji sporazum, čime ćemo dalje potvrditi našu zajedničku aktivnost u razvoju ove kompanije. A za nas kao Vladu od najvećeg značaja jeste činjenica da ovdje radi oko 150 ljudi, i od nas svakako imaju podršku“, izjavio je ministar Petar Đokić.

Tehnički remont Bratunac, nakon privatizacije, bilježi stalni rast, a ima i stalno otvorene konkurse za posao.