„Tema dana“- Radovan Petković o aktivnostima Doma kulture Bratunac

U emisiji „Tema dana“ gost našeg radija bio je direktor Doma kulture Bratunac i trener ŽOK „Bratunac“  Radovan Petković. Sa njim smo razgovarali o proteklim dešavanjima u Domu kulture u Bratuncu kao i o predstojećim događajima. U drugom dijelu emisije tema razgovora bile su aktivnosti ženskog odbojkaškog kluba.

„Polovinom februara smo imali projekciju ruskog filma „Sluga“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Kao i uvijek kada je u pitanju publika u Bratuncu odziv je bio veliki. Sala je u svim terminima bila ispunjena praktično do posljednjeg mjesta.“, izjavio je gospodin Petković.

Promocija knjige „ Ispovesti“ Ljiljane Bulatović Medić bio je još jedan od događaja u proteklom periodu u Domu kulture. Posjećenost za takvu vrstu događaja, prema Petkovićevim riječima, bila je velika. Najmlađi Bratunčani su imali priliku da po prvi put u svom gradu uživaju u baletskoj predstavi „ Labudovo jezero“ , a nakon toga je odigrana i predstava „Strumfovi“. Pružena je i logistička podrška humanitarnom koncertu za našu sugrađanku Danijelu Gvozdenović. Koncert je organizovan od strane pjevačkog društva „Filip Višnjić“, a sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta. „ Program je bio prigodan, kulturno umjetnička društva prikazala su kulturu i tradiciju, a Dom kulture će uvijek pružiti podršku ovakvim akcijama.“ , istakao je naš gost.

Najavljena je projekcija filma „ Hotel Beograd“ za 22. mart kao i predstava “ Šta ćemo sad“ koja će otvoriti tradicionalne Dane pozorišta u Bratuncu.
Tokom drugog dijela emisije gospodin Petković je govorio o aktivnostima i uspjesima ženskog odbojkaškog kluba.
„ Trenutno su aktuelna seniorska takmičenja. U ovoj polusezoni igraju odlično, ali zbog jedne izgubljene utakmice kasnimo na tabeli. U slučaju da ekipa iz Bijeljine napravi kiks bratunčanke bi zauzele prvo mjesto na tabeli. Pionirke su u top 16 fazi i mogu da kažem da Bratunac savršeno stoji na tabeli sa 3 pobjede u tri odigrane utakmice. Seniorke postižu veliki uspjeh ne samo ove nego i prošle godine.“, rekao je naš gost.

Prema nezvaničnim informacijama u kojima se spominje angažman gospodina Petkovića na mjestu savjetnika u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, od njega smo ipak dobili odgovor da je još uvijek rano govoriti o toj temi.

Piše: M. U.