„Tema dana“- O jesenjoj sezoni i zvučnim događajima krajem mjeseca novembra sa Radovanom Petkovićem

U današnjoj radio-emisiji „Tema dana“ ugostili smo direktora Doma kulture Bratunac, Radovana Petkovića. Sa gospodinom Petkovićem smo razgovarali o jesenjoj sezoni ove kulturne ustanove, o saradnji sa regionalnim pozorištima ali i o nekim zvučnim događajima koji će svakako obilježiti mjesec novembar.

„Zadovoljan sam jesenjom sezonom Doma kulture u Bratuncu iako do kraja godine ima još mjesec dana. Za vrijeme jesenje sezone smo obnovili neka stara poznanstva i učvrstili veze sa pozorištima koja su svojim repertoarima uveseljavala Bratunčane. Konkretno mislim na ljubovijsko dramsko pozorište, koje je prošle sedmice gostovalo kod nas i na Teatar „Maslačak“ iz Bijeljine, koji će u četvrtak, 14.11, gostovati sa „Kapetanom Džonom Piplfoksom“. Iskreno se nadam da će i bratunački mladi glumci sa svojim postavkama gostovati kod njih i da će se tom „razmjenom“ zabavljati publiku i u regiji.“, ističe naš sagovornik.

Gospodin Petković nam je otkrio da će osim godišnjeg koncerta KUD-a „Most“ iz Bratunca, a koji će se održati u Domu kulture 26.11. u 18 časova, do kraja ovog mjeseca Bratunac posjetiti i zvučna glumačka imena iz Srbije.

„29. novembra u Bratunac će doći Aleksandar Lazić i Predrag Vasić, kojeg svi pamte po ulozi Malog Stanoja u seriji i filmu Montevideo, i odigraće predstavu „Arhangelov vojnik“. Mislim da će sala biti prepuna, jer je ova duo drama naišla na sjajne reakcije širom Srbije. 30. novembar je rezervisan za Guslarsko veče. Što se tiče decembra mjeseca, ovaj mjesec je sav u novogodišnjim bojama. Izdvojio bih predstave sredinom mjeseca, koje sada neću otkrivati, i novogodišnje programe koje će raditi škole i firme.“, za UPSMedia radio rekao je gospodin Petković.

Proljetna sezona Doma kulture u Bratuncu kreće već u februaru mjesecu , a krajem marta održaće se i pozorišni festival koji će, po riječima direktora Doma kulture, okupiti uspješne pozorišne trupe iz Republike Srpske i Srbije.

Očekuje se i Festival ruskog filma, kao i prebogat kulturni sadržaj u mjesecu maju.

Piše: A.A.