„Tema dana“ – Humanitarna akcija Savjeta učenika SŠC Bratunac

Današnji gosti u emisiji „Tema dana“ bili su učenici SŠC Bratunac, odnosno članovi Savjeta učenika, Ana Milovanović i Đorđe Nikolić. Tradicionalno, ova grupa učenika pred novogodišnje praznike organizuje humanitarnu akciju za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a ove godine moto akcije je „Jedan slatkiš, jedno dijete.“

„Od danas pa sve do 25. decembra svi zaineresovani će imati priliku da pomognu akciju za prikuplanje paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica. U holu Srednjoškolskog centra u Bratuncu biće postavljen paket za novčane priloge, tako da će svi učenici ove škole imati priliku da simbolično podrže akciju i određenoj djeci omoguće novogodišnji paketić. Kolica, odnosno paket za slatkiše biće postavljen i u Z marketu, tako da apelujem na sve one koje su u mogućnosti da prilože koliko mogu. Najvjerovatnije će ovu akciju podržati i ostali marketi u našem gradu, ali o njihovom učešću još uvijek nemam informacije.“, istakao je Đorđe Nikolić.

O radu i akcijama Savjeta učenika SŠC Bratunac razgovarali smo sa Anom Milovanović, učenicom prvog razreda Elektrotehnike.

„Savjet učenika postoji koliko i sama škola. Od samog početka pa do danas, učenici su organizovali niz akcija kako bi omogućili i učenicima i sugrađanima da što bolje doprinesu lokalnoj zajednici. Tako smo organizovali aktivnost za 8. mart kada je svim učenicama i profesoricama uručeno cvijeće, a prije mjesec dana smo imali i Dan srednjoškolaca, 17.novembra. Takođe, organizovali smo i Turnir u fudbalu, a u planu su i turniri iz ostalih sportova. Posljednje o čemu smo razgovarali na sastancima je i plan za organizovanje kvizova u našoj školi. Svi zainteresovani učenici će moći učestvovati u ovim aktivnostima koje će obuhvatiti niz oblasti iz kojih će se takmičiti. Za sada nam je bitna ova humanitarna akcija, tako da i ja pozivam sve da podrže ovu ideju i tako usreće nekoliko djece.“, ističe Ana Milovanović.

Akciju će podržati i osnovne škole u Bratuncu u čijim će se holovima, na vidnom mjestu, postaviti paket u koji će osnovci priložiti slatkiše. Savjet učenika će paketiće podjeliti djeci iz specijalnih odjeljenja, dok će od novčanih priloga kupiti paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Piše: A.A.