„Tema dana“ – Gosti: Luka Tanasijević i Nikola Turuntaš

Gosti današnje radio-emisije „Tema dana“ bili su Luka Tanasijević i Nikola Turuntaš, studenti iz Bratunca kojima su na svečanoj sjednici  povodom obilježavanja Dana opštine Bratunac uručene novčane nagrade i zahvalnice u kategoriji najuspješnijih studenata iz naše opštine. Po njihovim riječima, ove zahvalnice i nagrade znače im mnogo na polju motivacije što igra veliku ulogu u daljem školovanju.

„Za Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, smjer Hemija, sam se odlučio jer sam u srednjoj školi imao sjajnog profesora Hemije koji je umio dobro da nam prenese znanje. Inače, završio sam Gimnaziju u Ljuboviji. Prvu godinu sam, kao i Luka, očistio u junu i sa tom tradicijom planiram da nastavim do kraja svog školovanja. Stipendista sam opštine Bratunac, a planiram i da se prijavim na druge stipendije koje se nude na nivou opštine. Jedino tako bih, posle školovanja, mogao da se vratim u svoj rodni grad i da radim pristojan posao.“, ističe Nikola.

Građevinsku srednju školu Luka Tanasijević završio je u Bratuncu.

„Bio sam u nedoumici šta da upišem po završetku srednje škole, arhitekturu ili građevinu, ali je ipak interesovanje za građevinu preovladalo. Planiram da konkurišem za opštinsku stipendiju i mislim da će mi biti od velike pomoći. Na Fakultetu tehničkih nauka, smjer Građevinarstvo, sam upoznao dosta istomišljenika i sjajnih predavača, pa se nadam da ću nastaviti sa ovakvim uspjehom. Takođe, uskoro ću biti član Međunarodne konferencije građevinarstva, arhitekture i geodezije i učestvovaću na Konferenciji „Construction 2019″ u Novom Sadu.“, saznali smo od Luke Tanasijevića.

Ovi momci su sjajan primjer kako interesovanje u srednjoj školi može da bude dobra potpora za visokoškolsko obrazovanje. Želimo im da i dalje ostavaruju prosjeke iznad 9,2 i da budu uspješni u svojim pozivima.

Piše: A.A.