„Tema dana“- Gost: Slađan Vasić

U današnjoj emisiji „Tema dana“ ugostili smo Slađana Vasića iz Bratunca koji je osvojio prvo mjesto u plivanju za časni Bogojavljenski krst. Ova manifestacija se već jedanaesti put održava u našem gradu i po riječima našeg gosta, sve više mladih učestvuje u ovom kulturno-duhovnom događaju.

„Osjećaj je zaista izvanredan, svima bih preporučio da se prijave i plivaju za časni krst. Voda jeste bila hladna, ali kada imaš cilj na tu činjenicu svakako zaboraviš. Ovo mi je treći put da plivam, prvi put sam osvojio prvo mjesto. Porodica me je podržala u svojoj odluci da se prijavim i to mi je samo dalo vjetar u leđa.“, ističe naš gost.

Sve više mladih učestvuje u manifestacijama ovakvog tipa, ali po Vasićevim riječima potrebno je dugo razmišljanje ili ubjeđivanje da bi se neki na ovakav poduhvat odvažili.

„Imam mnogo drugova i neki od njih su učestvovali na ovogodišnjem plivanju. Međutim, ostale je potrebno ubjeđivati kako bi zaplivali. U svakom slučaju, ove godine je bio rekordan broj učesnika u manifestaciji, pa se nadam da ćemo sljedeće godine vidjeti još mlađih osoba pa čak i koju djevojku na plivanju, jer, napominjem, osjećaj je nevjerovatan.“

Ovaj mladi čovjek jedan je od rijetkih koji je odlučio da ostane i podigne porodicu u Bratuncu. Kako kaže, u svom rodnom mjestu se ipak može pristojno živjeti, naravno uz adekvatan posao, a ako posla ipak nema, treba se boriti i obezbjediti svoje mjesto u društvu.

Piše: A.A.