„Tema dana“ – Gost: Predrag Milić

U današnjoj radio-emisiji „Tema dana“ ugostili smo Predraga Milića iz organizacije „Snaga naroda Bratunac“. Povod njegovog gostovanja na našem radiju UpsMedia je „Dan porodice“, manifestacija koju „Snaga naroda Bratunac“ u saradnji sa Domom kulture Bratunac i ove godine organizuje 25. septembra. O ovoj manifestaciji gospodin Milić je rekao:

„Već drugi put „Snaga naroda Bratunac“ organizuje najznačajniju manifestaciju u opštini Bratunac. Najznačajniju, jer se dotiče i pitanja bijele kuge koja je prisutna ne samo u našoj opštini, nego i širom države. „Dan porodice“ je šetnja porodica sa djecom, bebama, šetnja trudnica, baka i deka, koja će se ako nas vrijeme posluži održati u srijedu, 25. septembra. Čitava zamisao je da to bude šetnja ponosa, porodica i cilj je da svi učesnici budu na otvorenom, tj na Trgu Miloša Obilića sa početkom u 17:30 odakle će porodice šetati bratunačkim korzom. Suštinski je bitno da ne zaboravimo najbitniju stvar, kako u prošlosti tako i danas, a tiče se porodice i odnosa u istoj.“

„Snaga naroda Bratunac“ već je pri kraju priprema za ovu manifestaciju, a u „redovima“ ove organizacije našli su se i najmlađi, učenici osnovnih škola iz Bratunca koji prave posebne poklone i igračke za učesnike ove manifestacije. Našeg gosta smo i pitali da nam kaže nešto o organizaciji čiji je član:

„Snaga pokreta Bratunac“ sa svojim aktivnostima krenula je prošle godine, što znači da već čitavu godinu postojimo. Naša organizacija broji nekoliko mladih i intelektualnih pojedinaca koja svojim postupcima i aktivnosti želi nešto da promjeni u opštini Bratunac, da napravi dobro tlo za naše, a i za porodice ostalih koji žele svjetliju budućnost.

Neke od aktivnosti koje smo u toku prethodne godine realizovali svakako su: potpisivanje peticije za smanjenje odborničkih dodataka, zatim smo organizovali prvi „Salon stripa“ u Bratuncu, bilo je niz humanitarnih dešavanja gdje smo pomogli onima kojima je pomoć bila potrebna, renovirali smo sportske terene u selima oko Bratunca, kao i u samom gradu. Manifestacija „Dan porodice“ koju smo i prošle godine organizovali svakako je centralni događaj naše organizacije i na to smo veoma ponosni.“

Dakle, „Dan porodice“ održaće se 25. septembra na gradskom trgu s početkom u 17:30 časova, a obuhvatiće šetnju korzom. Pored pjesme i igre, „Snaga naroda Bratunac“ u saradnji sa Domom kulture , za najmlađe Bratunčane priredili su poseban sadržaj koji uključuje: animatore, klovnove, Patrolne Šape, Miki Mausa, Sunđer Boba i mnoge druge. Napominjemo da će usljed loših vremenskih prilika ovaj događaj biti pomjeren za neki drugi dan, a ako do toga dođe bićete naknadno obavješteni. Bratunčani, izađite i podržite „Dan porodice“!

Piše: A.A.