Tema dana – gost Miodrag Lončarević

U rubrici “Tema dana“ u sklopu našeg “Jutarnjeg programa“ ugostili smo Miodraga Lončarevića, direktora Turističke organizacije Bratunac. Glavna tema razogovora bio je predstojeći “Drinski slalom“, a razgovarali smo i o drugim aktivnostima TO Bratunac i aktuelnostima vezanim za dešavanja na Rajskoj plaži, prije svega.

“Pred nama je trinaesto izdanje regate “Drinski slalom“. Tradicionalno, regata će biti održana prve subote u mejsecu avgustu, a to je ove godine 3. avgust. Plovila kreću iz Fakovića, na prostoru kod osnovne škole, u 10 časova, a cilj je oko 17 časova na Rajskoj plaži. U 13 časova planirana je pauza u Bjelovcu za ručak. Ovo je drugi put da krećemo sa ovog lokaliteta u Fakovićima i tu su nam ostale neke pripreme da uredimo, kao što je sam prilaz vodi. Što se tiče ostalih pripremnih aktivnosti, one su skoro sve završene. U sklopu regate, imaćemo i širok sportski program. Pored regate, u avgustu nas očekuju i “Škobaljijada“ , moto skup, kao i “Dani malina“.  Naravno, u januaru smo imali i plivanje za Bogojavljenski krst, što je naaš prva aktivnost svake godine. Trenutno se na Rajskoj plaži nalazi više od trideset mladih izviđača iz Beograda, Kragujevca i Novog Sada, koji nam tradicionalno dolaze već nekoliko godina. Takođe, roditelji ove djece svake godine posjećuju i učestvuju na našoj regati. U planu je da i mi u Bratuncu osnujemo sličnu organizaciju. Pozivam sve ljude, one koji su učestvovali ranije, a pogotovo one koji nisu, da aktivno sudjeluju u ovogodišnjem “Drinskom slalomu“ jer prolazimo najljepšim dijelom rijeke Drine“ rekao je Lončarević.

U emisiji smo se dotakli i drugih tema.

“Apelovao bih na sve posjetioce da vode računa o odlaganju otpada i prljanju objekata na Rajskoj plaži. To je vlasništvo svih nas i tako treba da se odnosimo. Rijetko gdje postoji mjesto u široj regiji sa ovakvom ponudom kao što je Rajska plaža. Plažu smo uredili, čak i produžili, a trenutno pravimo i takmičarsku stazu za ribolov. Najveći problem imamo sa smještajnim kapacitetima koji su na niskom nivou, tako da će naš fokus biti na tome da prostore koje ljudi ne koriste u svojim kućama upotrijebimo za smještaj turista“

M.V.