„Tema dana“ – Gošće: Milica Stajić, Valentina Matić i Manuela Vujić

Predstavnice opštine Bratunac na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ bile su gošće UPSMedia radija u jutarnjoj emisiji „Tema dana“. Ove tri mlade dame nesumnjivo posjeduju ogroman muzički talenat i to su im potvrdili profesionalni treneri ovog muzičkog takmičenja, odnosno muzički direktor i direktor ovog takmičenja za Republiku Srbiju, Republiku Srpsku i Crnu Goru.

„Iako duži niz godina sve tri nastupamo sa školskim horom Osnovne škole „Branko Radičević“, nijedna od nas stvarno nije očekivala da prođe na audiciji za „Ritam Evrope“, odnosno da predstavlja svoj rodni grad. Ja sam veoma uzbuđena i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Na audiciji sam nastupila sa etno pjesmom „Sini jarko sunce sa Kosova“ i pop numerom „Zauvek“ Sare Jo.“, ističe mlada Milica Stajić.

„U mojoj porodici postoji interesovanje za muziku, tj moja majka je vokalni solista te sam od nje i naslijedila ovaj talenat. Nastupila sam sa etno pjesmom „Zaspo Janko“ i pop pjesmom „Crno i belo“ koju izvodi Kaliopi. Kaliopi volim da slušam, smatram da ima poseban vokal. Pokušala sam da imitiram njen glas, ali je ipak ispalo kao moje izvođenje date pjesme što se jako svidjelo komisiji.“, za UPSMedia radio je rekla Manuela Vujić.

„Na moj nagovor su se njih dvije prijavile za ovo takmičenje, jer se u privatnom životu družimo i znam da su sjajne pjevačice. Ne idemo u isti razred, Manuela je i godinu dana mlađa, ali se aktivno družimo mimo škole i razmjenjujemo muzička iskustva. U mojoj porodici  jedino se otac kratko bavio muzikom, tako da je od njega sve to krenulo. Nadam se pozitivnom iskustvu i dobrom druženju na takmičenju.“, rekla je mlada Valentina Matić.

Po riječima članova komisije „Ritma Evrope“, zaista je sjajno što ovaj grad ima ovoliki broj mladih, talentovanih solo pjevača.  Valentinu, Milicu i Manuelu već u subotu očekuje prvi trening za solo pjevanje i koreografiju, tako da ćemo o svemu ovome imati više informacija nakon subote, 8. februara. Valentina Matić će večeras na svečanom otvaranju Festivala ruskog filma u Bratuncu otpjevati rusku pjesmu „Jugoslavija“, a nastupiće i bratunački KUD „Most“.

Piše: A.A.