„Tema dana“- Gošća: Una Zečić „SuperU“ Bratunac

U današnjoj radio-emisiji „Tema dana“ sa Unom Zečić, Udruženje građana „SuperU“ iz Bratunca, smo razgovarali  o Međunarodnom danu tolerancije koji se obilježava 16. novembra. Ovo udruženje Dan tolerancije obilježilo je 18. novembra posjetom Udruženju roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ iz Srebrenice.

„Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. novembra, Udruženje građana „SuperU“ je 18. novembra posjetilo Udruženje „Leptir“ gdje je, u njihovim prostorijama u Potočarima, odigralo predstavu „Luda bajka“. U pitanju je aktivnost „Upoznaj da bi razumio“ koja se sprovodi u sklopu Koalicije za borbu protiv mržnje „Zajedno za toleranciju“ koju sprovode udruženja iz Bratunca i Srebrenice. Predstavu „Luda bajka“smo nekada ranije radili na engleskom jeziku, a za ovu priliku istu smo adaptirali na našem jeziku kako bi djeca više uživala. Osmoro djece iz našeg udruženja bilo je uključeno u ovu aktivnost, to su djeca uzrasta od 13 do 14 godina iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Branko Radičević“ iz Bratunca. Nakon predstave svi su zajedno pisali poruke tolerancije koje su ostale Udruženju „Leptir“ i krase zidove njihovog centra.“, ističe naša sagovornica.

Jesenji period je poprilično aktivan za sve zaposlene u Udruženju „SuperU“, u toku su mnogi kursevi engleskog i njemačkog jezika, kao i dva projekta.

„Već smo pred kraj projekta „Ro-k-kultura“ u kom učestvuju djeca iz Bratunca. Projekat je osmišljen kao podučavanje najmlađih o rok muzici i o drugim vrijednostima koje danas sve više izostaju. Koncert će se održati u Domu kulture 22. decembra i biće humanitarnog karaktera. Takođe, u toku je i projekat „Osnaženi mladi, jaka zajednica“ u kom učestvuju 30 mladih iz Bratunca. Ovaj projekat podrazumjeva učenje o digitalnoj pismenosti, kao i učenje poslovnog engleskog jezika. U toku je kurs engleskog jezika za šeste razrede osnovnih škola, kao i početni kurs engleskog za odrasle osobe. Sve u svemu, poprilično aktivan period za sve nas iz udruženja.“, istakla je gospođa Zečić.

Piše: A.A.