„Tema dana“- Gošća: Tatjana Beatović

U današnjem izdanju „Teme dana“ ugostili smo Tatjanu Beatović, direktoricu vrtića „Radost“ iz Bratunca. Sa njom smo razgovarali o aktivnostima vrtića „Radost“ u mjesecu oktobru, a dotakli smo se i dječijih festivala koji su održani početkom mjeseca novembra, a čiji su učesnici bila djeca upravo iz ovog vrtića.

„Kao što znate, mjecec oktobar je u našoj ustanovi bio šarenolik, poput jesenjih boja. U okviru Dječije nedjelje koja se ove godine obilježavala od 7. do 13. oktobra pod nazivom „Moja nedjelja, moja godina“, vaspitači i djeca su organizovali niz aktivnosti, a koje su se zahvaljujući lijepom vremenu, uglavnom realizovale na otvorenom. Tako smo i prvi dan Dječije nedjelje obilježili izlaskom na trg, pjesmom, smjehom, igrom i crtanjem. Ovom prilikom se zahvaljujem direktoru Doma kulture koji nam je obezbjedio ozvučenje i krede u boji. Narednog dana posjetili smo Vatrogasnu stanicu Bratunac, gdje su vatrogasi najmlađim Bratunčanima pokazali vatrogasna vozila i opremu koju koriste prilikom gašenja požara.“, ističe naša gošća.

„Jesenje svečanosti“ mališani iz bratunačkog vrtića obilježili su takođe izlaskom na gradski trg gdje su, ukrašeni vjenčićima, sve prisutne počastili jesenjim plodovima.

„Nakon šetnje bratunačkim korzom, u danu kada smo obilježili „Jesenje svečanosti“, posjetili smo i poštu u našem gradu, gdje smo sa njihovim radnicima obilježili i rođendan Pošta Srpske. Naredni dan mališani su izrađivali tabele drugarstva, a u petak smo imali posjetu Crvenog Krsta. Drugari iz osnovnih škola su nas podsjetili na prava djece, ali i na njihove obaveze. U oktobru je bio organizovan i upis djece u program pripreme djece u godinu pred polazak u školu, a koji se organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture. Program će biti realizovan od 2.marta do 29. maja 2020. godine, a ukupno je upisano 71 dijete, dok u vrtiću imamo 23 djece koja su u ovoj godini napunila 5 godina. Prvog novembra smo učestvovali u 10. jubilarnoj manifestaciji „Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva“ u Zvorniku. Djeca iz našeg vrtića predstavila su se ritmikom „Nije lako bubamarcu“.“, za UPSMedia je izjavila gospođa Beatović.

Djeca iz bratunačkog vrtića svake godine učestvuju i u humanitarnim akcijama, a ove godine jednu takvu akciju organizovali su u saradnji sa Udruženjem „Leptir“ iz Srebrenice. U srijedu 20.11. vrtić „Radost“ će obilježiti i Svjetski dan djeteta, gde će u prostorijama vrtića organizovati zajedničko druženje, te recitale koji će biti propraćeni pjesmom i igrom. Takođe, u bratunačkom vrtiću u toku su radionice i prezentacije za sve vaspitače i roditelje, a koje se tiču „Nenasilne komunikacije“ sa djecom.

Piše: A.A.