„Tema dana“- Gošća: Marina Jovanović D.O.O. „Malina“

Zbog velikog interesovanja u današnjoj emisiji „Tema dana“ reprizirali smo emisiju „Zelena dolina“, u kojoj smo prošle sedmice ugostili Marinu Jovanović, direktoricu D.O.O. „Malina“ iz Bratunca. Sa njom smo razgovarali o sastanku udruženja korisnika voda koji je prije deset dana održan u prostorijama Doma kulture u Bratuncu, a razgovarali smo i o proširenju sekundarne mreže sistema za navodnjavanje.

„Kao što znate, u petak 14. februara, je u sali za sastanke Doma kulture u Bratuncu naša firma organizovala i održala sastanak za 24 korisnika, odnosno predstavnika mjesnih zajednica, korisnika voda. U pitanju je godišnja Skupština malinara i na njoj smo razgovarali o potencijalnim problemima, odnosno rješenjima koji se tiču njihovih mjesnih zajednica. Na sastanku smo predložili da se u što kraćem vremenskom periodu naprave izvještaji koji će olakšati rad malinarskih udruženja, predstavnika mjesnih zajednica. Takođe, izvršena je obnova članstva naše firme gdje je ostao isti broj zaposlenih iz razloga što su se svi pokazali veoma korisnim na terenu.“, istakla je naša gošća.

Marina Jovanović nam je takođe rekla da su trenutno u toku  i radovi u rasadnicima u Kravici, čisti se polje i priprema se rasad za prodaju. U planu je i pokretanje proizvodnje jagoda, koja će se već za mjesec dana posaditi u rasadniku ove firme.

„Što se tiče sistema za navodnjavanje, radi se na proširenju sekundarne mreže. Trenutno se oko 200 domaćinstava koristi ovim sistemom za navodnjavanje, a mi se nadamo da će se u ovoj godini bar još ovoliko domaćinstava priključiti sistemu.“, za UPSMedia radio je rekla Marina Jovanović, direktorica D.O.O. „Malina“ iz Bratunca.