„Tema dana“- Gošća: Kristina Milošević

Današnja gošća u emisiji „Tema dana“ bila je Kristina Milošević, osnivač, trener i predsjednik karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice. Ovaj klub postoji još od 2013. godine, a od te godine pa sve do danas, članovi istog iza sebe imaju brojne medalje i priznanja.

„Od 2013. do 2019. godine članovi KK „Želja Ipon“ učestvovali su na brojnim turnirima. Posebno bih istakla da smo bili prvaci Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i da smo stalni članovi reprezentacije. Osvojili smo bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Turskoj 2017., zlatnu medalju je osvojio kata tim u Beogradu 2018., te bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu u Banjoj Luci 2019. godine. Po broju osvojenih medalja nalazimo se na drugom mjestu u Republici Srpskoj od ukupnih 36 klubova, dok smo u BiH na 10. mjestu od ukupnih 112 klubova.“, ističe naša gošća.

KK „Želja Ipon“ za sljedeću godinu ima rezervisan spisak gostovanja i učešća na raznim turnirima. Neki od njih su: turniri u RS i BiH u februaru, regionalno, republičko i državno prvenstvo za djecu do 13 godina, Svjetska liga na Kipru u maju, Balkansko prvenstvo za djecu u Srbiji, Svjetska liga u Hrvatskoj, Meksiku i Italiji u julu i decembru mjesecu.

„U toku je realizacija projekta koji nosi naziv „Promocija karate sporta i zdravog načina života“ koji implementira Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu i UNDP uz podršku opštine Bratunac. Realizacija ovog projekta podrazumjeva pokretanje sekcija karatea u Kravici i Konjević Polju, gdje djeca nemaju mogućnost da treniraju ovaj sport. Neka od te djece treniraju karate u našem klubu, u sekciji u Bratuncu, ali nemaju mogućnost da redovno dolaze na treninge usljed problema sa prevozom. Cilj projekta je da se promoviše karate u mjesnim zajednicama, a sam projekat sa svojom realizacijom je krenuo u mjesecu oktobru i trajaće do kraja mjeseca marta.“, ističe naša gošća.

Za kraj, Kristina Milošević je svima poželjela srećne predstojeće praznike, a djeci je preporučila da se bave bilo kojim sportom jer je to veoma važno za njihov rast i razvoj.

Piše: A.A.