„Tema dana“ – 13.3.2019. – Gosti: profesorica Svetlana Tomić i učenice Dženita Ibišević i Selma Bektić

U današnjoj emisiji „Tema dana“ na 103,5 MHz ugostili smo Selmu Bektić i Dženitu Ibišević, učenice prvog razreda gimnazije, kojima su, povodom Dana opštine Srebrenica, dodijeljena priznanja za odličan uspjeh u osnovnoj školi (nosioci Vukove diplome).

„Trebalo je dosta rada, truda, bilo je teško da postignem da imam sve petice, ali u poređenju sada sa srednjom školom, bilo je lakše. Kada se svaki dan pravilno rasporedi, sve se može postići. Ova nagrada je neki vid motivacije da nastavim dalje da učim, da proširujem svoje znanje i dosta mi znači što neko cijeni taj moj trud i rad“, istakla je Dženita Ibišević.

„Meni nije bilo teško, jer sam više zaključivala, nisam baš mnogo učila. Sada u gimnaziji ima dosta učenja, pogotovo fizika i hemija, engleski, ti predmeti zahtijevaju najviše učenja. A priznanje mi dođe kao nagrada, motivacija da idem dalje, da učim još više“, rekla je Selma Bektić.

U današnjoj emisiji ugostili smo i Svetlanu Tomić, profesoricu hemijske grupe predmeta u SŠC Srebrenica. Njoj je dodijeljeno priznanje Opštine za izuzetan doprinos obrazovanju.

„Naravno da mi nagrada mnogo znači, jer se, eto, neko sjetio da se treba okrenuti obrazovanju, da obrazovanje jeste važan segment našeg života i iz tog razloga mi je drago. Nisam se tome nadala, ali je to i priznanje koje me obavezuje da u budućnosti još više dam svoj doprinos koliko je to moguće, da, zajedno sa učenicima, radim na novim projektima i da uvodimo nove metode u obrazovanje naše djece. Ovo je prva moja nagrada te vrste, ali sam mnogo puta dosad dobijala priznanja svojih učenika, i to su zapravo priznanja koja mi najviše znače“, izjavila je profesorica Svetlana Tomić.