Tehnički remont Bratunac stipendira pet srednjoškolaca

Stipendije TRB BratunacPet učenika, budućih varilaca, danas je u krugu Tehničkog remonta Bratunac potpisalo ugovore o stipendiranju sa ovom firmom. Oni se već neko vrijeme obučavaju u postrojenjima Tehničkog remonta i zaposlenje im je obezbijeđeno.

Danas su ugovore o stipendiranju potpisali učenici: Rade Jež, Jovan Ranković, Miroslav Jovanović, Đorđe Marković i Risto Jovanović.

„Odlični su uslovi i raduje činjenica da ću imati radno mjesto kada završim školovanje, zahvaljujem se TRB i školi“, rekao je Đorđe Marković, jedan od stipendista.

„Ovo znači dosta i za naše roditelje i za nas, ostaćemo ovdje i dobiti zaposlenje“, rekao je Rade Jež.

U posljednjih 30 godina, ovo je prvi put da neko stipendira učenike u srednjoj školi u Bratuncu.

„Sa Tehničkim remontom, mi smo ostvarili uspješnu saradnju prošle godine, i ta saradnja se svakog dana varilacunapređuje. Zahvaljujući toj saradnji, u toku ove godine već smo uveli novo zanimanje, u trećem stepenu mašinske struke, a to je obrađivač metala rezanjem“, istakao je Ljubiša Alempić, direktor SŠC Bratunac.

Kako ističu iz Tehničkog remonta, u ovoj firmi postoji stalna potreba za kadrovima, poput varilaca i metalske struke.

„Veoma je težak pronalazak kadrova, vezano za naš razvojni program. Konstantno su raspisani konkursi, međutim, veoma je teško pronaći odgovarajući kadar, tako da smo se dogovorili za ovaj korak“, izjavio je za medije Marko Mrkajić iz TRB Bratunac.

Tehnički remont Bratunac, nakon privatizacije 2014. godine, konstantno zapošljava nove radnike, a u ovom momentu ovo namjensko postrojenje zapošljava oko 200 radnika.