Srebrenica: Otvorene Radničke sportske igre

Radnicke sportske igre SrebrenicaU Srebrenici će u narednih mjesec dana, prvi put nakon rata, biti održane multidisciplinarne radničke sportske igre. Igre su amaterskog karaktera i organizovane su za zaposlene u Srebrenici. Oko 400 učesnika i preko 35 ekipa u narednom periodu boriće se za pehare i medalje, jer novčanih nagrada – nema. Cilj je druženje i kroz druženje razvijanje tolerancije i međusobnog poštovanja.

Mali fudbal, odbojka, košarka, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca – kategorije su u kojima će se nadmetati Srebreničani u narednom periodu na prvim poslijeratnim radničkim sportskim igrama.

„Imamo sedam sportova, preko 400 učesnika, preko 40 ekipa i preko 100 učesnika u pojedinačnim sportovima. Cilj Igara je da Srebreničane izvučemo napolje, na terene, zatim razvijanje zajedničkog duha, i radničkog i sportskog, duha zajedništva, na kraju krajeva“, izjavio je za UPSMedia Milan Jovanović, organizator, povjerenik za Sindikalnu kancelariju Srebrenica.

Takmičari na Igrama su zaposlenici kolektiva koji posluju na teritoriji Srebrenice. Jedan od njih je i „Prevent“ koji u Srebrenici djeluje 13 godina.

„Mi smo već jednom pobijedili na Igrama. Očekujemo jednu dobru igru, sportsku prije svega, međusobno druženje iMladen Grujičić poštovanje među Srebreničanima“, rekao je Hamdija Gušić, kapiten ekipe „Prevent“ Srebrenica

 

Radničke sportske igre imaju za cilj okupljanje većeg broja zaposlenih radi promocije zdravog stila života i rekreacije, promocije sporta, međusobnog upoznavanja i zbližavanja.

„Mislim da će ovo postati tradicija, kako bismo građanima Srebrenice pružili što više dešavanja, a mi ćemo u opštinskoj upravi, kao i do sada, raditi sve da bismo stekli sve uslove za još više sadržaja koji će privući i investitore, ali i koji će Srebreničane zadržati u ovoj opštini“, rekao je na otvaranju Igara načelnik opštine Mladen Grujičić.

Radničke sportske igre u Srebrenici biće završene sredinom juna, dodjelom pehara i medalja najboljim ekipama i pojedincima.