Srebrenica: Građani spriječili izgradnju parking prostora

Parking SrebrenicaViše od 20 domaćinstava srebreničke ulice Hrid danas su obustavili izgradnju parkirališta pored motela „Alić“.

Projektom rekonstrukcije obnove glavne gradske saobraćajnice u Srebrenici, pored navedenog motela, planirana je izgradnja parkirališta na početku ulice u naselje Hrid.

“Ovim besmislenim i nepotrebnim parkiralištem ne bi se mogao odvijati saobraćaj u ulici, gdje živi više od 20 domaćinstava. Nastavkom izgradnje kolektora kroz ovo naselje, ulicu bi koristilo još tridesetak domaćinstava. Stoga, zbog nečijih ličnih želja nećemo dozvoliti gradnju parkirališta i obustavljanje saobraćaja u ovoj ulici”, kategorični su mještani Hrida.

Oni su danas na lice mjesta izveli opštinsku komunalnu inspekciju, koja nema ovlasti da obustavi radove, dok nadležni u Opštini Srebrenica odgovornost prebacuju na projektantsku kuću u Banjoj Luci. Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine opštine (SO) Srebrenica biće razmatran i ovaj slučaj, koji će najvjerovatnije biti riješen na narednoj sjednici SO.

Za to vrijeme izvođač radova „Zvornikputevi“ obustavio je rad do konačnog rješena ovog slučaja, ali su iza sebe ostavili razrovljen početak ulice Hrid.

Izvor: Avaz.ba