Srebrenica: Ambasada Njemačke u BiH podržava opštinsko rukovodstvo

Danas je u posjeti opštinskom rukovodstvu Srebrenice boravio zamjenik ambasadora Njemačke u BiH Kristijan Sedat, a tema sastanka bila su aktuelna pitanja u domenu razvoja privrede na području opštine Srebrenica.

Zamjenik njemačkog ambasadora izrazio je zahvalnost načelniku i njegovom kabinetu na spremnosti da rade na boljitku Srebrenice, te se zahvalio za, kako je rekao, veoma otvoren razgovor.

„Načelnik nas je upoznao sa izazovima koji stoje pred Srebrenicom i pred opštinskim rukovodstvom, kao i sa problemima stanovništva u ovoj opštini. Pričali smo iscrpno o temi suživota i pomirenja u ovoj opštini, a ja sam načelniku ispričao o projektima koje mi podržavamo u ovoj regiji. Jedan od njih je onaj koji provodimo uz podršku Udruženja ‘Snaga žene’ Tuzla, to je projekat prikupljanja ljekovitog bilja kao i prerada. Taj čaj se već regionalno može naći na tržištu, a plan je da se naće na teritoriji cijele BiH“, izjavio je nakon sastanka Kristijan Sedat, stalni zamjenik ambasadora Njemačke u BiH.

I načelnik opštine Srebrenica zahvalio se Ambasadi Njemačke u BiH za interesovanje za srebreničku opštinu.

„Meni je drago što nam je zamjenik ambasadora skrenuo pažnju da prezentujemo to što radimo, da pozivamo i medije, i da svima pružimo informacije o onome što smo uradili. Mi smo ti koji treba da pokažemo građanima i investitorima da sve ono što donesu u Srebrenicu, biće usmjereno u projekte koji će doprinijeti boljitku Srebrenice. Pričali smo o brojnim mogućnostima, ne konkretno, ali s obzirom na njihovu volju i preporuku da prema njihovoj Vladi napišemo projekte, mislimo da će oni vrlo rado pomoći i našim građanima i razvoju opštine“, ocijenio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Kako je rečeno, Ambasada Njemačka podržava sadašnje opštinsko rukovodstvo Srebrenice u nastojanju da stanovnicima obezbijedi bolji život, baziran na suživotu i toleranciji.