„Socijalizacija djece RS za 2018. godinu“: Besplatno ljetovanje za djecu Srebrenice i Bratunca

ljetovanje djecaJavni fond dječje zaštite Republike Srpske raspisao je Javni poziv za ljetovanje djece u Crnoj Gori, na ljeto ove godine.

Riječ je o projektu „Socijalizacija djece RS za 2018. godinu“, podrška ujednačavanju uslova za zadovoljavanje razvojnih potreba djece i kvalitetniji psihofizički razvoj.

Roditelji mogu da se jave u Centar za socijalni rad u Srebrenici i Bratuncu i prijave svoju djecu na besplatno ljetovanje.

Zahtjevi se podnose u Centru za socijalni rad uz određenu dokumentaciju (kopija lične karte roditelja i rodni list djeteta), a ovim projektom su obuhvaćena djeca starosti od 6-16 godina koja su korisnici dječjeg dodatka, kod kojih je izvršeno razvrstavanje, odnosno sa smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, djeca sa hroničnim oboljenjima, djeca bez roditeljskog staranja, djeca iz porodica koje koriste novčanu pomoć, djeca RVI, civilnih žrtava rata i logoraša i djeca iz mnogočlanih porodica. Kada su u pitanju djeca koja su već bila korisnici projekta, u obzir dolaze samo ona kod kojih je u posljednjoj godini evidentirano pogoršanje stanja, odnosno materijalne situacija, što se dokazuje neophodnom dokumentacijom.

Konkurs je otvoren do 5. marta 2018. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Centra za socijalni rad u Bratuncu i Srebrenici ili na brojeve telefona 056/445-210 (Srebrenica) i 056/420-275 (Bratunac).

Takođe, sve potrebne informacije o projektu, kao i o kategorijama djece koje su obuhvaćene konkursom možete pronaći OVDJE.