SO Srebrenica: Nova skupštinska većina i smjene

Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica smijenjeni su predsjednik Skupštine Alija Tabaković i zamjenik načelnika opštine Nermin Alivuković. Formirana je i nova skupštinska većina koju će činiti SNSD, SDS, SDP, SRS i tri nezavisna odbornika koja su napustila SDA.

Burno je bilo od samog početka sjednice. Iako je, sad već smijenjeni predsjednik sjednicu prekinuo zbog, kako kaže, nemogućnosti održavanja, te su odbornici SDA, koji nisu u novoj skupštinskoj većini napustili sjednicu, ona je nastavljena.

„Oni su nastavili sjednicu, za nas je to mimo poslovnika o radu, vidjećemo šta će Ministarstvo za lokalnu upravu i samoupravu da kaže“, izjavio je Alija Tabaković, dosadašnji predsjednik SO Srebrenica.

 

„Nisu redovno održavane sjednice, nama treba veći broj sjednica kako bi se realizovali projekti koji nas čekaju“, kazao je Radomir Pavlović, potpredsjednik SO Srebrenica.

 

Za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica izabran je Nedib Smajić, a na mjesto zamjenika načelnika opštine Srebrenica imenovan je Hamdija Fejzić.

„Prvo što ću uraditi uspostaviću kontakt sa izvršnom vlasti, jer je očigledno da posljednjih godinu dana saradnja izvršne i zakonodavne vlasti nije funkcionisala“, rekao je nakon imenovanja Nedib Smajić.

 

„Neću biti jedan od onih koji će opstruirati određene projekte kao što su dosada radili, neću kršiti poslovnike, propise, da bih sačuvao svoju fotelju“, kazao je Hamdija Fejzić.

Sjednica je prekinuta zbog obimnog dnevnog reda, a datum nastavka biće poznat u narednom periodu.