SO Bratunac: Održana 12. redovna sjednica

Sjednica SO BratunacOdbornici SO Bratunac održali su danas 12. redovnu sjednicu.

Na dnevnom redu bilo je 23 tačke, dok je tačka broj 7 Prijedlog odluke o usvajanju etičkog kodeksa SO Bratunac povučena sa dnevnog reda i odložena za sljedeću sjednicu.

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili Izvještaj o realizaciji opštinskog budžeta za prošlu godinu. Od planiranih 8,8 miliona maraka realizovano je 7,6 miliona, odnosno 87 odsto budžeta za 2017. godinu.

Na dnevnom redu bili su i izvještaj o radu Opštinske uprave, kao i javnih institucija čiji je osnivač Opština: Dom Sjednica SO Bratunaczdravlja Bratunac, vrtić „Radost“, Centar za socijalni rad, Dom kulture, Turistička organizacija, AD „Gradska čistoća“, JP „Rad“ Bratunac. Svi izvještaju o radu su usvojeni.

Duge rasprava su vođene oko tačke Prijedlog odluke o usvajanju Poslovnika o radu SO Bratunac, kao i oko usvajanja etičkog kodeksa SO, koji je na kraju povučen sa dnevnog reda.

Na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta razriješen je član Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Bratunac Kristina Milošević, a za v.d. člana Upravnog odbora imenovana je Dragica Alempić.